Kralingse Zoom 100
3063NC
ROTTERDAM
tel. 010-4330195

Hoop dat iedereen fijne vakantie heeft gehad, en weer klaar is voor een nieuw seizoen topvoetbal op de zondag.  Bekerwedstrijden zijn achter de rug en we hebben net niet 2e ronde gehaald.
We hebben afgelopen seizoen afscheid genomen van aantal spelers , wegens diverse omstandigheden. Bij deze wil ik namens team deze spelers allen bedanken voor de vele jaren inzet voor ons zondagsteam:  King, Kili, Dion.  Het gaat jullie allemaal goed.  Gelukkig hebben we ook aantal nieuwe spelers welke zich hebben aangesloten bij ons namelijk: Pieter, Niels en Thomas. Bij deze wil ik iedereen welkom heten namens TZ Zondag 2 en het team.
Moet zeggen dat we met TZ einde zomervakantie een enorm vruchtbaar boottochtje hebben gemaakt op de Binnenmaas. Hier is alles besproken en vastgelegd voor nieuwe seizoen. We hebben nieuw systeem samen bedacht om aanwezigheid tijdens wedstrijden in kaart te brengen. En moet zeggen, het werkt wel.  Oh ja ook belangrijk om te melden is dat we besloten hebben 5e klasse te spelen dit jaar (na vele jaren 4e klasse) Tijd was rijp om klasse lager te spelen, want bedoeling is wel dat we dit jaar meer winnen dan vorig jaar.

Vandaag begonnen we de wedstrijd met 13 man, was gisteren wel nog even spannend om team compleet te krijgen, maar is uiteindelijk gelukt.  Tegenstander vandaag waren de studenten van Antibarari 14.  (jazeker ze hebben op zondag maar liefst 17 teams)  Dit seizoen spelen we ook tegen Antibarbari 12.  We mochten ons omkleden in een soort container omgebouwd tot kleedkamer, en we speelden op het oude veld van Hermandad (die vereniging bestaat niet meer)

Vandaag hadden we dus debuut van Niels en Thomas (die was wel zijn scheenbeschermers vergeten, denk de zenuwen). Gelukkig had Remy een extra set bij zich. Voor Remy was het eigenlijk een soort afscheidswedstrijd want hij gaat een short city trip maken, en vertrekt morgen. Hij gaat 5 weken naar Hawaii, wat een bofkont. Heel veel plezier daar, we gaan je deze 5 weken echt missen.

Om 10u15 floot de scheidsrechter, onder een stralend zonnetje en heerlijk temperatuurtje, de wedstrijd op gang en eindelijk rolde de bal weer. Tegenpartij had een goede opwarming gedaan met een coach en pionnetjes overal, dus we waren gewaarschuwd.  Wedstrijd begon rustig met balbezit aan beide kanten.  Eerste kansen waren wel voor OSV, maar tot scoren kwamen we niet.  We hadden druk naar voren en maakten het verdediging en keeper moeilijk. Hun kwamen  en af toe over de middellijn en creerden in begin geen kansen. Maar na 10 minuten slagen ze er toch in openingsdoelpunt te maken, was eigenlijk tegen spelbeeld in, we hadden eigenlijk moeten voorstaan.  Na de 1-0 bleven we aanvallen en probeerden we het net te vinden. Weer krijgen we aantal kleine kansen, ook stond hun keeper goed te keepen (zelfs zonder handschoenen, want normaal voetbalt hij). Moet zeggen dat hij het goed deed als veldspeler.

Niet veel later, na ongeveer 20 minuten krijgen ze vrije trap vanaf gevaarlijke plek net buiten doelgebied. Ik zet mijn muurtje en vraag Marvin linkerpaal te beschermen maar was tevergeefs hij schoot hem over de muur in de verre hoek.  Baalde wel dat mijn muurtje niet goed stond. Aan de overkant schieten we een bal op de paal en hebben we wederom aantal goede kansen, maar scoren nog steeds niet.  We blijven druk zetten en zijn op zoek naar de aansluitingstreffer maar is Antibarbari die de 3-0 weet te scoren, er was een 1 tegen 1 situatie tussen mij en een spits, maar ga net iets te laat naar voren, ik val nog wel en raak nog de bal, maar er was iemand gevolgd die binnentrapte,  Dus was het 3-0 met nog 5 min te gaan. Hier gebeurde niet veel meer en we gingen rusten met deze achterstand.

Tweede helft speelden we de eerste 15 minuten bijna op hun helft, zij kwamen er niet echt uit dus dat deden we goed, we lieten nog niet onze kopjes hangen. Wederom zat kansen maar geen doelpunt. Bij de eerste uitbraak van tegenstander is het ook gelijk raak, 4-0. Hier kon ik weinig aan doen.  Hierna bleven we aanvallen opzetten en nogmaals raken we de paal, dus was echt jammer dat we niet scoorden.  Na 25 minuten speelt er eentje zich vrij en legt aan net buiten doelgebied, ik duik naar de bal maar kan hem net niet in corner boksen, dus 5-0 op scorebord.  Nog steeds bleven we goed combineren en aanvallen opzetten,  Uiteindelijk werden we beloond, er was een majestueuze corner van Ben , die de bal perfekt op hoofd van Remy plaatste en die kopte echt zeer mooi binnen, dus we hadden de 5-1 gemaakt. Hierna was het wel voor iedereen genoeg en begon de vermoeidheid beetje te spelen. Hierdoor kreeg tegenstander nog 1 kans, dmv een hard schot, die Remy nog wou overkoppen maar doordat hij de bal nog raakte was hij voor mij onhoudbaar, was klaar om bal weg te boksen maar de bal maakte verandering van lijn door de kopbal van Remi.  Dus eerste own goal van dit seizoen was een feit.  En we hadden het er nog over tijdens de rust. Zei tegen Tim (vorig jaar topscorer eigen goals) dit jaar geen own goals, en ja hoor 25 min later zit er weer eentje in. Dit was ook gelijk de eindstand 6-1.   De kop was eraf, was niet wat we gehoopt hadden in 5e klasse, maar seizoen is nog lang hoor.
Kan alleen maar beter worden.

Deze keer wil ik even afsluiten met de TOP 3 sportmomenten van afgelopen weekend:

1) Remco Evenepoel , nog maar 22 jaar, wordt wereldkampioen in Australie bij de wegrit op het WK.  Dit is een historische dag voor Remco en heel Belgie. Hier hebben we gewoon 10 jaar op gewacht.
(ps Annemiek van Vleuten heeft bij de dames ook een nog grotere prestatie neergezet, die heeft gisteren ook WK gewonnen en dat met een gebroken elleboog, petje af hoor)

2) Belgian cats  hebben al 2 overwinningen te pakken op WK basketbal voor vrouwen, en nog maar 1 nederlaag tegen het almachtige USA team, dus ziet er naar uit dat ze kwartfinale gaan halen
3) Yellow Tigers hebben eerste wedstrijd gewonnen op WK volleybal voor vrouwen, en momenteel staan ze 2-0 voor dus tweede overwinning is bijna zeker

Belgie boven zoals je kan lezen, vanavond staat nog de clash tegen NL – Rode duivels op programma, maar vrees dat NL gaat winnen en zich kwalificeert .

Is toch wel leuk dat elk sportteam in Belgie een bijnaam heeft momenteel.  Hebben ze toch goed gedaan, internationaal slaan deze namen ook echt aan.   Nu zouden we ook eens voor zondag 2 zo'n welklinkende naam moeten verzinnen.  Dus willen alle trouwe volgers van deze verslagen even goed nadenken en alle suggesties zijn welkom. Misschien dat we dan de rest van dit seizoen deze naam zullen gebruiken.

Volgende week eerste thuiswedstrijd om 12u tegen Spartaan '20 3.

Allen nog een fijn weekend en veel plezier bij NL – Belgie vanavond.