Langeweg 22
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

Was weer een druk voetbalweekje, met Champions League, Euroleague, Conference League met nog vele Nederlandse en Belgische teams erbij.  Wil er toch 1 absoluut hoogte punt uit lichten, namelijk de prestatie van mijn clubbie namelijk Club Brugge (oftewel Blauw-Zwart)   Die hebben toch echt wel iets fenomenaals gepresteerd.  Ze hebben 4 wedstrijden gespeeld nu in hun poule van de champions league en hebben nu 10 punten en zijn door naar de 1/8 finales Champions League.  Dit is vooral te danken aan de keeper Simon Mignolet, die heeft gewoon 4 clean sheets , dus niemand heeft kunnen scoren (Atletico Madrid, Leverkusen, Porto zijn hun tegenstanders).   De pers was dan ook lovend over Mignolet, zie bijgaande aantal stukjes.
Was ook al heeeeeeeel lang geleden dat er een Belgisch team 1/8 finale heeft gehaald.  Dit wou ik toch nog even kwijt.

Vandaag stond onze 4e wedstrijd op het programma, tegenstander op 'Olympia' was deze keer Nieuwerkerk 2.  Is een vrij onbekende tegenstander, hebben wel ooit 1x gespeeld tegen hun voor de beker.
1e wedstrijd hadden ze verloren, de andere 2 hadden ze gewonnen. In bijlage de opstelling aan te treffen. Na de wedstrijd van vorige week hadden we 2 tal spelers die best last hadden deze week van een blessure, maar gelukkig konden ze beiden gewoon voetballen vandaag. Scheids van dienst was wederom Bart.

We begonnen weer voortvarend aan deze pot, en wederom was dit onder een stralend zonnetje. Jammer genoeg had onze captain Ben weer de toss verloren, en moest ik beginnen met de zon vol in mijn gezicht.  Is midden oktober maar was gewoon 18 gr , echt heerlijk voetbal weertje. Toen ik thuiskwam zei Claudia “wat heb je een lekker bruin kopje en dat nog in oktober” .  Maar ik wijk weer af sorry.

Eerste 7 minuten was het even van beide kanten aftasten. We kregen paar kleine kansjes, maar was Nieuwerkerk die de score kon opnemen, was een aktie vanop links (vanuit mijn ooghoek, voor alle duidelijkheid) . Eentje kan aanleggen voor schot, ik duik naar de grond raak bal nog aan, maar te zacht dus de 0-1 was een feit.  We lieten ons niet kennen en begonnen de ene na de andere aanval op te zetten, middenveld en verdediging stond goed en speelde goed de bal rond, er werd weinig balverlies geleden dus wedstrijd was zeker nog niet gespeeld.  We krijgen enkele goede kansen, af en toe halen we er een corner uit.   Ben was heel aktief in de aanval en was overal te vinden, ook Diego en Marvin stonden goed samen te spelen en gaven af en toe een perfekte pass.  Achteraan stond Dennis weer een dijk van een wedstrijd te verdedigen,  had echt diverse goede tussenkomsten waardoor kans weg was voor tegenpartij.   Hierna werd Nieuwerkerk gevaarlijker en af en toe was het heet voor mijn doel.
Er was oa een uitbraak vanaf rechts, eentje die door de verdediging glipt, ik time goed kom uit, ga plat en kan bal wegtrappen. Kans weg. Maar men bleef druk zetten en met nog 15 minuten te gaan stormt er weer eentje op me af, Dennis zet een sliding in, ik ga ook plat voor de bal, maar tegenstander wil Dennis ontwijken en springt met zijn ene voet op mijn ribbenkast en met zijn andere voet op mijn bovenhand, maar gelijk was aan zijn kant want bal komt in doel terecht. Kon even echt niet snel opveren hierdoor.  Was ook niet echt een licht mannetje. Maar ben gewoon doorgegaan tot aan de rust.  Laat me niet zomaar kennen uiteraard.  De laatste 10 minuten proberen we nog de aansluitingstreffer te maken maar lukt niet, dus we gaan rusten met een 0-2 achterstand.

In de rust konden we genieten van een heerlijk siroopje gezet door Lars, die was gewoon om 9u30 bij OSV om even de kleedkamers te controleren en de siroop klaar te zetten. Hoe weet ik dit allemaal, omdat ik uiteraard eerder bij OSV was.
Was wederom te vroeg deze morgen.

Tweede helft kwamen de wissels er allemaal in en we zouden er alles aan doen om te scoren.  De eerste 20 minuten waren we heer en meester op Olympia. was een genot om ons te zien voetballen . Iedereen gaf goede passes, geen balverlies en echt af en toe heerlijke aanval.  Maar we slagen er maar niet in om te scoren, tot die ene minuut.  Bal begint bij Dennis, die past naar Mark en Mark heeft de perfekte bal naar voren, perfekt in de voeten van Ben.  En die weet het net te vinden en de 1-2 stond op het scorebord. Niet veel later valt Diego uit met een blessure, hopen dat het niet te ernstig zal zijn. Moet wel zeggen toen hij eruit ging kregen we het iets moeilijker, want hij speelde echt ook een goede wedstrijd. Ook Marvin had vandaag paar goede passes in huis. Na deze score begon Nieuwerkerk weer aan te vallen en ja hoor wederom is er een schot mogelijk vanuit de tweede lijn,snoeihard, laag over de grond, in de verre hoek.  Ik duik wel naar de bal en raak hem echt weer aan maar was zo strak dat ik de 1-3 niet kon voorkomen.  Maar nog gaven we niet op, we bleven vechten voor elke bal.  Met nog 10 minuten te gaan wordt iemand van ons foutief gestopt net buiten mijn 5 meter gebied.  Marvin eist deze vrije trap op en hij neemt deze echt perfekt, mooi langs de muur heen (5 mans muurtje), lepelt de bal perfekt op het hoofd van Pil, maar die kopt jammergenoeg naast.  Hierna krijgt Nieuwerkerk nog aantal goede kansen, oa een corner die ik weg kan boksen, en nog paar schoten op doel maar die kan ik beide keren onschadelijk maken. Aan de overkant krijgen we echt nog aantal goede kansen, oa Ben die 2x vanop afstand schiet.  Eentje gaat rakelings over en de andere net naast.  Ondanks ons goede spel lukte het niet meer om te scoren
Onze verdediging stond ook als een huis tweede helft, en gaven weinig kansen weg.  Af en toe was er ook schitterende aktie van Pieter die aantal aanvallen kon neutraliseren.

Voor de neutrale toeschouwer was het denk ik wel een attractief sportief potje voetbal tegen een goede tegenstander, met wederom een goed fluitende scheids.  Jammergenoeg zijn we er niet in geslaagde de 3 punten thuis te houden.

Vandaag geen derde helft , want ik moest na de wedstrijd gelijk door naar Belgie. En op verzoek van Marvin heb ik zonet een heerlijke grote zak friet op, met een paar biertjes erbij.  Tijdens het douchen vond hij dat ik echt te mager geworden was,  hij zei dat ik echt beetje weer moet aankomen.  En uiteraard luister ik altijd naar mijn teamleden. Ik probeer alles op te vangen tijdens, voor en na de wedstrijd . Maar is niet altijd makkelijk , op mijn leeftijd , om alles te onthouden.  Als je weet wat er allemaal gezegd wordt in de kleedkamer, dan zou ik er wel een boekwerk van kunnen maken zo dik als de bijbel.  Maar aantal zaken zijn echt niet voor publicatie mogelijk gezien de aard  van sommige verhalen.

Volgende week zondag hebben we geen wedstrijd, wegens herfstvakantie, volgende afspraak is 30 oktober.

Tot slot wil ik jullie allen ook attent maken op volgende evenement: OSV SINTERKLAASVIERING, woensdag 30 nov, zie bijgaand de flyer. Op verzoek van de dames van onze activiteitencommissie wil ik dit graag aan iedereen bekend maken.
Beter vroeg dan te laat melden voor alle lieve kindertjes van OSV.

En als allerlaatste wil ik jullie nog kennis laten maken met de tekenkunst van mijn zoon Jason, toen hij deze prachtige tekening maakte van “The Joker” was hij pas 15 jaar. Echt een kunstwerk vind ik dit, wou dit nog even aan jullie allemaal laten zien.
Kwam deze gisteren toevallig ergens tegen, en ben zeker dat er onder mijn lezers ook wel liefhebbers zijn van kunst.