tel. 0186-612740

Vandaag mochten we aantreden op Olympia tegen Nieuwerkerk 6, team die in middenmoot staat van de rangschikking.  We hadden deze keer weer 14 man, zie opstelling, dus konden we lekker doorwisselen.
Tegenpartij was niet echt op tijd, in t begin waren ze met 9, de laatste spelers kwamen pas rond 10u30 aangehuppeld. Daarnaast hadden ze ook geen shirts bij, alleen de broekjes hadden ze mee.
Dus echt goed voorbereid waren ze niet.  Gelukkig zijn wij de slechtste nog niet, en hebben we onze oranje reserve tenue aan hun gegeven.  Anders hadden we helemaal niet kunnen ballen.

Op deze vrij natte ochtend hadden we weinig publiek, alleen de vader van Thomas was voor de wedstrijd aanwezig.  Later kregen we nog het verdere support van vader Legerstee, geblesseerde Niels/Lars .
Tijdens de wedstrijd kwam Chris ons ook nog even aanmoedigen.

Vandaag heeft onze aanvoerder Ben voor de eerste keer de toss gewonnen, maar nu was er geen zon (was een druilerige ochtend) dus maakte niet echt uit aan welke kant we begonnen.  Maar misschien is dit voorteken en zullen we vanaf nu de toss winnen bij thuiswedstrijden.

We kwamen weer scherp uit de startblokken, we gingen gelijk voluit voor de aanval.  Bal ging goed rond, iedereen vond elkaar . Ook verdediging stond weer als een huis, en tegenstander kreeg weinig ruimte.
We werden uiteindelijk wel beloond voor ons goede spel, en konden al snel de 1-0 binnentikken.  Het was nu zaal alert te blijven en door te gaan op ons elan.  Af en toe kwam Nieuwerkerk op onze helft en probeerden mijn doel te vinden.
Aan de andere kant bleven we aanvallen en kansen creeren.  Jammer genoeg kregen we na 15 min dan toch weer een tegengoal te slikken, en was stand weer gelijk 1-1.   We lieten niet onze kopjes hangen en al snel scoorden we de 2-1.
Maar Nieuwerkerk wist niet veel later ook weer te scoren, en wederom dus brilscore op bord (2-2). Hierna begon Nieuwerkerk beter te combineren en kregen meer kansen .  Er was een snelle uitbraak op rechts, en een 1 op 1 situatie .
Ik kom goed uit, hun aanvoerder schiet snoeihard maar ik kan met mijn buik de bal wegboksen.  Moest wel even plat en rekken want was echt hard.  Hij kwam zich gelijk excuseren, wat wel netjes was.  Maar dus kans weg.   Niet veel later krijgen ze vanaf links zelfde kans, weer 1 op 1  maar wederom zit mijn bovenlichaam ertussen, deze keer was schot gelukkig niet zo hard.  Men bleef druk zetten ,met een schot van links, die ik nog met 1 vuist kan wegboksen.  Maar was allemaal uitstel want niet veel later scoren ze dan de 2-3 en stonden we weer op achterstand.   Hierna probeerden we er alles aan te doen om ook weer te scoren maar lukte niet.  Met nog 10 min te gaan kan Nieuwerkerk wel nog scoren , dus 2-4.   Nog gaven we ons niet gewonnen en voor de rust kunnen we nogmaals scoren (3-4).    Met nog 3 minuten te gaan krijgt Nieuwerkerk een vrije trap , net voor mijn 5 m gebied.  Is dus echt een gevaarlijk plek voor een keeper. Ik zet mijn muurtje, Nieuwerkerk spreekt af wie er gaat trappen.
Deze persoon lepelt de bal mooi over t muurtje, bal komt in dalende lijn richting mijn doel, ik kan nog met mijn vingertoppen de bal over de deklat tikken, dus kans weg en corner.   Jammer genoeg was deze save niet voldoende om de ruststand vast te leggen,want kort voor tijd scoren ze de 3-5.
Toen vond de goed leidende scheids Bart het welletjes en mochten we thee gaan drinken.  Wel nog weer slecht nieuws, want onze Dennis (aka Pil) viel eerste helft uit met een hamstringblessure (dit is al nr 4 in korte tijd).  Zo wordt onze ziekenboog alleen maar groter.  Ook Dennis had midden eerste helft een beweging gemaakt waarmee zijn enkel een flinke opdoffer kreeg, maar hij laat zich zomaar niet kennen en is gewoon doorgegaan en de wedstrijd uitgespeeld.Echt een bikkel is het.  Achteraf bleek dit toch niet zo n goede zet geweest te zijn.  Zie bijgaande foto, welke hij maandag stuurde vanuit zijn werk met ijs rond zijn enkel, ik hoop dat hij het niet te druk had maandag.

In de rust analyseerden we de eerste helft, en probeerden we onze taktiek vast te leggen voor 2e helft.  Alles was nog mogelijk met deze stand.  Tweede helft begonnen we met aantal wissels van ons.   Alleen viel Randy in, en die kon na 5 minuten al weer van t veld.  Last van zijn lies, dus was zeer kort optreden.    Mark die beetje later inviel, moest na 20 min ook al weer vervangen worden, die had nog steeds last van zijn hamstringblessure en kon maar 20 minuten ballen.
Gelukkig dat we genoeg wissels hadden, maar hadden er maar net genoeg om te kunnen doorgaan met 11 man. Moeten nu toch hopen dat het even klaar is met blessures.

Tweede helft komen we slecht uit de startblokken, en we laten te veel ruimte in verdediging waardoor Nieuwerkerk veel ruimte krijgt.   Met als resultaat een snel doelpunt van  Nieuwerkerk, stand dus 3-6.   Wat er toen nog allemaal gebeurde kan ik het beste omschrijven als een doelpuntenkermis.  Want dat was het echt.  Voor de neutrale toeschouwer was dit een mooie doelpuntrijke tweede helft.   Moet eerlijk zeggen dat ik even niet meer precies scoreverloop weet , er gebeurde zoveel in deze 2e helft.
Ik zal wel even nog de hoogtepunten neerpennen, die ik onthouden heb. Hun 7e goal was een schot vanop links van hun aanvoerder, dit schot heeft volgens mij de snelheid van het geluid gebroken, die was hard, echt niet normaal.  Hij kwam recht op me af, had niet eens kans om mijn handen uit te steken, hij zoefde langs mijn hoofd, en al mijn (weinige ) haartjes op mijn kop stonden recht.  Had ik die op mijn hoofd gekregen dan was ik zeker knock out gegaan.  Gelukkig scoorden ze en kon ik dit onheil voorkomen.    Niet veel later kunnen ze dan weer van rechts aanleggen, dat was dan weer een andere speler.   Dit was een schot die ik had moeten hebben, en jullie raden het al waarschijnlijk, dit schot ging er weer in mijn korte hoek in.  Waarom ik zo n moeite heb met de korte hoek weet ik echt niet.   Maar blijkt ook voor topkeepers een probleem te zijn.  Daar bedoel ik mee de 1e goal van Marokko tegen Belgie.   Zelfs Courtois heeft probleem met de korte hoek.  Dit maakt het leed voor mij iets draaglijker.

Maar nog was het niet gedaan, met nog 15 minuten te spelen was de stand 3-10 volgens mij (weet niet 100% zeker), deze keer konden we wel nog paar keer scoren, want we gaven nog steeds niet op.  We kwamen zelfs terug tot 7-10, maar meer zat er jammer genoeg niet in.  Mocht Bart nog 10 minuten extra time hebben toegestaan (wat momenteel bijna standaard is op het WK voetbal in Qatar) dan zag ik ons nog gelijkmaken of zelfs winnen.    Moet zeggen ik kan me geen wedstrijd meer voor de geest halen van ons met 17 doelpunten.  Is wel zuur dat we weer geen 3 punten hebben kunnen thuishouden.

Ik wil toch met een vrolijke noot afsluiten. Zoals jullie weten is momenteel WK voetbal aan de gang en uiteraard worden er dan veel appjes gestuurd in onze groepsapp. Onze Sebas stuurde bijgaande foto over een vrouwelijke supporter. hij vroeg zich af voor welk land ze was, en antwoord Richard was volgende  “ ken ik , dat is Tieteman”  .  Weten jullie van welk land ze supporter is?

Na een bewogen zondagmorgen was er om 14u dan de wedstrijd van de Rode duivels tegen Marokko.  Ook dat is slecht afgelopen voor mij als Belg.   Maar had dit tijdens douchen na de wedstrijd ook zien gebeuren, had er echt een hard hoofd in.  Maar ik laat me niet kennen, na de wedstrijd heb ik gelijk Karim gefeliciteerd met de verdiende overwinning van Marokko.
Gelukkig was er na deze wedstrijd een mooie basketbaltopper tussen de Belgian Cats en Bosnie, die hebben de Belgian Cats ruim gewonnen met 100-60.   Dit maakte mijn “ Black Sunday”  (iedereen praat altijd maar over Black Friday) iets draaglijker.