Sportpark Dorrestein 2
2912TL
NIEUWERKERK AD IJSSEL
tel. 0180-313812

Vandaag begin ik mijn verslag eens met iets totaal anders, namelijk basketbal.  Zoals sommige van jullie wel weten heb ik voor mijn keeperscarriere begon altijd basketbal gespeeld. Heb dit vanaf mijn 12e gedaan tot mijn 43e .
Ik heb zelfs bijna een jaar zowel basketbal als voetbal gespeeld.  Maar zoals jullie kunnen begrijpen was dat niet meer te combineren, ik was namelijk toen ook leider op zaterdag bij OSV 2 , speelde dus elke zaterdag basketbal , was leider van OSV 2 en stond elke zondag op doel
Deed ook 3 trainingen per week (2x voetbal en 1x basketbal) .  Toen heb ik voor het keepen gekozen en heb daar nog geen dag spijt van.    Gisteren ben ik dus gaan kijken naar mijn oude basketbalteam Rotterdam Zuid Heren 2. Was dus 10 jaar geleden dat ik gaan kijken was.
En toen ik daar aankwam was het alsof ik niet weggeweest was.  De meeste spelers van mijn team waren er gewoon nog, ook kwamen aantal andere leden die ik al jaren niet had gezien kijken. Dus was echt top om iedereen weer te zien, uiteraard vroegen ze wanneer kom je terug.
Ook hoorde ik dat aantal spelers zelfs mijn voetbal verslagen lezen.   En ze vinden het nog steeds jammer dat ze voor hun wedstrijden geen verslagen meer hebben, want dat deed ik dus ook na al mijn basketwedstrijden.
Wou dit even graag met jullie trouwe lezers delen.  Moet toch niet altijd over voetbal gaan.

Vandaag hadden we uitwedstrijd om 12u bij Nieuwerkerk 2, en we zakten af met 13 man (zie bijgaande opstelling)  Toen ik aankwam kreeg ik te horen kleedkamer 6 en we zouden spelen op hun hoofdveld, wat echt mooi veldje was. Thuis hadden we verloren 1-3, maar was geflatteerde uitslag.   We hebben nog steeds aantal geblesseerden jammer genoeg.  Pieter en Tim (wederom helemaal vanuit Waddinxveen op de (electrische fiets) ) waren er  om ons aan te moedigen.  Thomas, ook geblesseerd,  zou ons ook komen aanmoedigen maar vandaag zag ik hem op kantoor en hij had zaterdagnacht dus de bloemetjes buitengezet in Rotterdam en lag pas 5u30 in zijn bed, vandaar dat hij er vandaag niet was.

De scheidsrechter van dienst (met koptelefoon op) deed een professionele opwarming aan de zijkant van de lijn, en had ook een echt scheidsrechterstenue aan. Dacht even dat de KNVB hem had ingepland.
Om klokslag 12 uur was er dan de aftrap (onze aanvoerder Ben had de toss gewonnen)  en ging de bal rollen.  We begonnen uiterst geconcentreerd aan de eerste helft en inzet was om verdediding goed te zetten en geen kansen weg te geven in het begin van de wedstrijd.
Al snel was dit duidelijk te zien in ons spel , want we creeerden niet echt een aanval, dus bal was vooral achter en in middenveld, idem dito bij Nieuwerkerk.  Was gewoon aftasten en geen risico s nemen.  De eerste gevaarlijk situatie was voor ons doel.
Er was een uitbraak van Nieuwerkerk, waaruit ze wisten te scoren. Alleen stond onze vlagger te vlaggen want was echt buitenspel. Iedereen zag dit  . Alleen vond scheidsrecher dit niet en keurde goal goed, dus de 1-0 was een feit.   Vol goede moed gingen we verder, en na 5 minuten krijgen we een strafschop voor lichte overtreding, maar we denken allemaal dat dit de compensatie was voor hun goal.   Marvin eiste de strafschop op (wegens afwezigheid van onze Diego, die ook geblesseerd was) en schoot hem perfekt voorbij de keeper, dus de 1-1 was een feit.
Hierna was er weinig te beleven , op een paar overtredingen na van Nieuwerkerk. Eerst werd Dion 2x foutief gestopt/getrapt, maar scheids zag er geen fout in (heel raar) Niet veel later krijgt Remy ook een trap, maar ook die laat scheids doorgaan.  Na deze akties waren we toch niet echt blij met de beslissingen van de ref.   Hierdoor waren we toch een beetje van slag want met nog 10 minuten te gaan is er weer een aanval van Nieuwerkerk die over diverse schijven gaat. Uiteindelijk is er een voorzet van links die perfekt op het hoofd van 1 van hun aanvallers komt en die kopt de bal perfekt over me heen in doel.  Ik viel nog wel maar bal was te hoog.     Alsof dit nog niet genoeg was komt er met nog 2 minuten te gaan nog zo n uitgekiende aanval met voorzet van links,  deze keer is het hun kleinste man die perfekt al duikend bal voorbij mij kan koppen.
Ik raakte de bal nog aan, maar was echt snoeihard.  Dus was echt een opdoffer zo voor de rust, we stonden gewoon 3-1 achter.  Ze hebben 3 echte kansen gehad en 3x gescoord dus.  Wij hadden niet echt kansen in eerste helft en wisten dat we uit een ander vaatje moesten gaan tappen tweede helft.  De sfeer was niet al te gezellig tijdens de rust, maar we pepten onszelf wel op toen scheids ons weer kwam ophalen.  We zouden ons niet laten kennen en er alles aan doen om wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Tweede helft kwamen de 2 wissels in t veld, zodat we wat vers bloed binnen de lijnen hadden. Tweede helft begonnen we veel beter , en gelijk gingen we in de aanval. En we werden ook na 5 minuten beloond, toen onze spits de 3-2 tegen de netjes schoot. Er was een mooie vloeiende combinatie aan voorafgegaan, en onze spits schoot mooi in de korte hoek de bal binnen. Stand 3-2, alles kon nog.   Ik voelde gewoon in mijn kleine teen dat er weer een gelijkspel (eventueel winst) inzat.  Maar was nog 40 minuten spelen, dus alles kon nog.
Na deze goal bleven we kansen creeren, en tegenstander werd wel beetje zenuwachtig dat we helemaal anders uit de kleedkamer kwamen. Ze bleven maar wisselen, want ze hadden best veel man op de bank.  Na 15 minuten gaat Niels richting hun doel en komt hun keeper heel ver buiten zijn doelgebied, en raakt de bal met zijn 2 handen aan.  Dit was echt heel duidelijk te zien, scheids stond volgens mij op nog geen 3 meter.   Maar nee hoor hij fluit niet voor overtreding, en laat Nieuwerkerk gewoon een aanval opzetten die ook nog gevaarlijk was.
Kijk we wilden uiteraard geen rood voor de keeper, maar vrije trap was op zijn plaats geweest.  Hij gaf het ook toe aan Niels dat hij bal had geraakt met zijn handen.  Na de wedstrijd kwam hij vragen hoe oud ik was, bleek dus dat hij 17 was, ik was dus 3x zo oud als hun keeper.
Hierna bleven we goed combineren op middenveld en af en toe konden we speldeprikje uitdelen voor hun doel.

Met nog 20 minuten te gaan is er 1 aktie van tegenstander en die resulteert in de 4-2.  Ook deze goal werd voorafgegaan door een fout vonden we van tegenstander, maar doelpunt werd goedgekeurd.  Dit hadden we echt niet zien aankomen, en was echt jammer.  Maar nog lieten we onze kopjes niet hangen.   Niet veel later is er een aanval op links waaruit er een voorzet komt, en onze Dennis kopt deze bal snoeihard in de hoek van mijn doel,  bal was zo hard dat hij hem niet eens zag aankomen. Door deze owngoal werd de stand dus 5-2  .
Toch zouden we de laatste 10 minuten alles geven.  En dat bedoel ik dan letterlijk ook zo want Remy, die een dijk van een wedstrijd speelde ging mee in de aanval en ging dus voor elke bal, ook met zijn hoofd.  Dit resulteerde wel in een trap op zijn neus/voorhoofd. Ging wel even plat en was even groggy, er kwam ook bloed aan te pas en moest uiteraard naar de bank. Hij kon zo niet verder. Vanuit mijn doelgebied zag het er eng uit, maar het viel achteraf gelukkig allemaal nog mee. In de laatste 5 minuten weten we nogmaals te scoren, deze keer was het PIL die de 5-3 op het scorebord bracht.  Was echt een zeer mooi opgezette aanval, die over vele schijven liep.  PIL bleef rustig en schoot de bal mooi binnen.

Op t einde waren er nog 2 gevaarlijke situaties voor mijn doel, 1x een schot die ik nog net met 1 vinger rakelings langs de paal naar buiten kon tikken.  En 1x een hoge bal die ik mooi uit de lucht pluk, maar al dalende krijg ik nog duwtje van 1van hun aanvallers waardoor ik neerval maar bal blijft gewoon voor mijn lijn. Was echt niet achter de lijn, en mocht het zo zijn dan ging ik er wel vanuit dat de scheids zou fluiten voor overtreding op mij.

Verder dan deze 5-3 kwamen we jammergenoeg niet want niet veel later floot de scheids deze sportieve pot af en konden we gaan douchen, en verder zorg dragen voor Remy.   In de kleedkamer was iedereen het eens dat dit wederom een geflatteerde uitslag was, zeker gezien ons goede spel in tweede helft.  Bij deze wil ik toch wederom mijn verdediging bedanken voor hun soliede spel, het was weer moeilijk er doorheen komen voor hun, waardoor ik  niet al te veel te doen had deze wedstrijd.  De laatste 4 man ging echt voor elke bal met slidings/tackles.etc.
Maar ook middenveld en aanval heeft zich echt herpakt tweede helft om het toch nog een spannende pot te maken. Bedankt mannen, ben blij om deel uit te maken van dit team.

Volgende week spelen we weer uit wedstrijd, dan om 10u bij Steeds Hooger.

Tot slot wil ik alle lezers/spelers die electrisch rijden een tip meegeven.  Zie bijgaande AD artikel , zoals je kan zien kan je het beste in Rotterdam ergens je auto aan een laadpaal zetten. Rotterdam is momenteel goedkoopste stad voor electrische auto’s, en Utrecht het duurst.

Wou dit toch nog even meegeven in deze dure tijden.    Ik zou ook niet naar Ijsland op vakantie gaan, want een biertje daar kost maar liefst 12 euro, en dan heb je maar 25 cl bier.  Yoghurt in de supermarkt kost zelfs eur 7.  Zijn toch geen prijzen meer.  Deze informatie heb ik uit betrouwbare bron.