12 januari 2020   12:30   GLZ Delfshaven 3 - OSV 1
===================================================

Beste wensen voor 2020 namens de VAN DER HAM formatie, dat het een mooi jaar mag worden voor iedereen.

In 't weekend dat:

- OSV een zeer geslaagd jeugd wintertoernooi had georganiseerd, er waren gisteren 40 teams en ze kwamen van overal (oa de Gunners uit Breda, een team uit Gorinchem, etc)  Er waren van s morgen vroeg tot s middags laat wedstrijden en kantine heeft topomzet gedraaid. Op een bepaald moment was de patat  zelf op. Ook hebben we 2x de koffie machine moeten bijvullen, wat ook wel uniek is. Zelf had ik bardienst en hadden echt geen moment voor onszelf, maar moet zeggen is beter dan in je neus te peuteren de ganse dag.  Petje af voor de organisatie voor deze geslaagde zaterdag. Volgende jaar weer regelen zou ik zeggen.

- Bob de nieuwe Tosti kampioen van de Hoekse waard mag genoemd worden, die had gisteren ochtend keukendienst en heeft echt de ganse ochtend tosti s zitten maken. Zijn vrouw en kinderen kwamen langs maar hij had gewoon geen tijd om even te kletsen met hun, bedankt mr Tosti voor je inzet gisteren.

- Karim jarig was, gefeliciteerd nog namens het team

- Dennis te kampen had met een oorontsteking (dinsdag tijdens onze training op de tocht gestaan) , en onder de medicatie zit (maar was er gewoon hoor vandaag)

- Wolff eindelijk verhuisd is naar zijn nieuwe stekkie in Zinkweg, veel later dan gepland jammer genoeg

- Spoellie geholpen heeft met Wolff zijn verhuizing

- Tim bijna weer 100% blessurevrij is, volgende week is hij er weer bij

- Marvin aan het genieten was van aantal Gentse strop-jes (=Belgisch biertje, waar het glas ook echt aan een strop hangt)  in cafe de Dulle (=vlaams woord voor boze) Griet (vlaams voor dame) te Gent (hoop dat hij er niet te veel op heeft want anders heeft hij een strop in zijn kop deze morgen)(zie bijgaande foto ‘s )

- Dion dit anders interpreteerde, met de krachtige bewoording Zuiplap

- Killi nog steeds last heeft van zijn enkel door valpartij tijdje geleden met zijn fiets door gladheid in de morgen

- Mijn clubbie Club brugge oefenpot verloren heeft van Ajax gisteren 3-1

- OSV-selectie op trainingskamp was in Spanje (zie bijgaande foto)

- Ondergetekende weer op zaterdag vanaf 25 januari teammanager  is van OSV 1 tot eind dit seizoen

- Liverpool een nieuw record beet heeft namelijk 61 op 63, en 16 punten los in de titelstrijd

- Een Portugese motorrijder om het leven is gekomen in de Dakar-rally

Mochten we vandaag aantreden op Sportpark Nieuw Vreelust voor de inhaalwedstrijd tegen GLZ Delfshaven 3 , momenteel gedeelde 1e   plek in de stand. Wederom was het slecht weer met regen en wind (vorig seizoen was dit ook het geval bij de wedstrijd daar, toen was uitslag 3-2)
We begonnen de wedstrijd met 13 man en tegenstander had er 15 volgens mij.  Delfshaven kwam het beste uit de startblokken en kwamen gelijk druk zetten op onze helft. Ze combineerden lekker en probeerden zo snel mogelijk te scoren.  Eerste 10 minuten lukt dit hun niet, ze hadden oa een vrije trap vanaf gevaarlijke plek. Had muurtje goed gezet en bal kon ik gewoon pakken al bukkend want ze schoten laag over de grond. Hierna bleven ze kansen creeren en na 11 minuten was het dan dus 1-0, maar was dankzij own goal van onze Bob  (in kleedkamer voor de wedstrijd hadden we het nog over de own goals van dit seizoen, en lap gelijk weer eentje)   Er komt een voorzet op links , ik ga naar de grond om de bal te proberen te onderscheppen maar Bob dacht er anders over en schoot de bal aan de andere kant in doel.   Hierdoor kregen ze vleugels en niet veel later was het dan 2-0 , hun nr 7 stond helemaal vrij en kon hard binnenschieten, deze bal had ik nooit kunnen hebben.   Toen was er een vervelend momentje voor mijn doel, er is een scrimmage tussen Dion, aanvaller delfshaven en mezelf met als resultaat dat hun aanvaller vol met zijn elleboog op mijn ribben terechtkomt, was echt even zonder adem en moest er even bij gaan liggen, was echt harde klap, maar scheids gaf keepersbal want was duidelijk fout op mij.

Hierna was ik niet meer al te mobiel en moest ik even doorbijten tot de rust. Na de 2-0 begonnen we beter te combineren en creerden aantal kansen.  Er was onder andere een perfekte voorzet van Dion op rechts, die perfekt bij King kwam, die probeerde halve omhaal maar schoot net over.   Ook Ben kreeg aantal goede kansen en werd hiervoor beloond door de 2-1 binnen te trappen , net voor de rust.  Verdediging stond toen ook goed want heb niet veel meer te doen gehad de laatste 15 minuten.
Toen gaf de scheids het rustsignaal en konden we ons gaan opwarmen aan warm kopje thee.

In de pauze hadden we aantal peptalks en we zouden de tweede helft erin vliegen en kijken of we punten konden meenemen naar oud beijerland.   Tweede helft kwamen we goed aan de start en speelden goed combinatie voetbal, af en toe kregen we ook kansjes, maar scoren lukte niet de eerste 10 minuten.  Delfshaven daarentegen was op de counter aan het loeren, 2x breken ze door onze verdediging, was 2x dezelfde aanvaller die 2e helft was ingevallen. Maar gelukkig kon ik 2x de goede beslissing nemen en tijdig uitkomen en hoek verkleinen.  Alleen was dit jammer genoeg maar uitstel van executie want de 3e uitbraak poging van deze aanvaller was dus wel raak, hij loopt van de middellijn alleen op me af, in een split second neem ik dus de verkeerde beslissing door niet helemaal uit te komen (moet zeggen was niet zo snel meer door de gekneusde ribben , had echt soms moeite om naar adem te snakken)  en hij kan beheerst in verre hoek binnentikken, stand dus 3-1.   Nog steeds lieten we de kopjes niet hangen en iedereen deed zijn uiterste best om nog doelpunten te maken.   En we werden uiteindelijk ook beloond hiervoor want met nog 10 minuten te gaan weet onze Spoellie te scoren en wat voor een doelpunt, was echt een beauty van een goal(wederom jammer dat er geen replay mogelijk was want was om te watertanden)   Toen kreeg Delfshaven best way stress en spel werd iets harder, vooral hun nr 7 maakte af en toe overtreding net op t randje  .  Gelukkig is iedereen heelhuids er van af gekomen.  Oa Mark werd paar keer goed aangetikt van achteren.  Ook Remy kreeg af en toe een beuk van hun aanvaller.   Diego kwam ook af en toe in een mangel terecht , maar knokte zich er meestal wel uit.  Achteraan stond Spoellie , Remy en Bob goed te verdedigen en maakten vele kansen onschadelijk.
Met nog 10 minuten te gaan speelt er eentje zich vrij van Delfshaven en haalt snoeihard uit naar mijn doel maar ik kon in een kattenreflex al vallend snoeihard met mijn vuist de bal nog net in corner tikken via de doelpaal.   Moet zeggen deze redding deed me deugd want zo bleef stand 3-2 , kreeg ook best wat complimentjes.  Met nog 3 minuten te gaan was er ook een warm moment voor mijn doel met aantal schoten van hun die gestopt werden door oa Spoellie , heeft nog een mooie afdruk van de bal op zijn been staan.  Ook Diego blokte nog een hard schot voor mijn doel.   Ook was er nog een carambole bal die tegen Spoellie kwam, en botste mijn kant op, maar kon met 1 hand gelukkig bal uit doel houden.
Hierna probeerden we nog de gelijkmaker te maken maar mocht niet zo zijn, scheids floot wedstrijd af en eindstand was 3-2  (net als vorig seizoen) We hebben gevochten als leeuwen, hebben niet kopje laten hangen en onze best gedaan maar tevergeefs.  We konden met opgeheven hoofd gaan douchen, want 3-2 tegen de koploper is niet slecht.
Nu kunnen we ons mentaal voorbereiden op de thuiswedstrijd van volgende week tegen CKC 1. Hebben nog iets recht te zetten na onze smadelijke nederlaag  van 8 december jl uit bij CKC.   Was wel onze slechtste wedstrijd van dit seizoen toen.