Onbekend

Een ooggetuigeverslag ...

17 november 2019 11:00  BZC Zuiderpark 1 - OSV 1
==========================================

Vandaag begin ik mijn verslag met een weetje mbt het menselijk lichaam, want zelf wist ik niet dat dit bestond.  Vorige week ben ik tijdens een aktie in mijn doelgebied keihard op mijn voetzooltje terecht gekomen. Deed best pijn en 's anderendaags zat er een blauwe plek aan beide kanten van mijn voet (zie foto)  En nu blijkt dus dat dit Aponeurose Plantaris is  (=scheurtje in je peesplaat van je voet)  Weer iets geleerd dankzij onze medische alweter Rinus.  Gelukkig heb ik er bijna geen last meer van.
Om medisch stukje af te ronden nog volgende. Vanmorgen kwam ik uit bed en toen schoot het in mijn rug,  mijn SI gewricht zit weer niet goed (vrees ouderdom, de aftakeling is begonnen).

Ik baalde enorm uiteraard dat ik zo laat moest afmelden, maar als ik niet 100% alles kan geven dan moet ik het gewoon niet doen. Gelukkig wou Kili de handschoenen oppakken en daar waren we allemaal zeer blij mee. Uiteraard ga ik er alles aan doen om zondag weer in doel te staan, zometeen zal Claudia mij medical taping toedienen, ze gaat mijn SI beiderzijds en lumbaal beiderzijds intapen.  (en nee Sebas dit is niet iets sexueels)

Gisteren was er uiteraard de blijde intocht van de goedheiligman in NL.  Gezien onze selectiespelers best veel kinderen hebben was elke papa present om Sinterklaas welkom te heten (zie bijgaande 2 foto s van papa Tim) Dat de Sint het ook moeilijk heeft door alle milieu perikelen blijkt uit de andere foto die onze Richard had gepost.  (zie bijlage) Hoe zou de Sint en zijn pieten dat hebben opgelost?
Gelukkig is niemand meegenomen in deze zak naar Spanje, vandaag kwamen we met 13 man aan de aftrap.  Vandaag stond onze uitwedstrijd, onder een stralend zonnetje, bij het altijd lastige BZC Zuiderpark op het programma. Karim was er ook weer eens bij, had nog geen competitie wedstrijd gespeeld. Alleen kon hij nergens zijn scheenbeschermers vinden (was al zo lang geleden). Gelukkig had Bob nog een extra setje thuis. Dat is pas teamwerk.
Bij aankomst op het complex van BZC Zuiderpark werden we hartelijk ontvangen en kregen we een welkomstbriefje mee (zie bijgaande foto) Hierop stond kleedkamer, veld en regels die daar van toepassing zijn. Moet zeggen is de eerste keer dat we zoiets krijgen op de zondag. Goed initiatief vind ik dit wel.

Deze week was het druk in onze TZ-app want dat het beter moest dat was een zekerheidje na 5 nederlagen op rij en nog 0 punten in deze competitie.
Na lang overleg waren we het allemaal eens dat we aantal rigoreuze maatregelen moesten nemen voor deze wedstrijd.  En dat hebben we dus gedaan als volgt:
- De broers Smit begonnen deze keer op de bank
- Spoellie droeg zijn aanvoerdersband over aan Wouter
- Remy hadden we achteraan in de verdediging geplaatst, normaal staat hij altijd in de spits namelijk

Om 11u stipt begonnen we de wedstrijd want we konden geen tijd verliezen (want BZC had maar 2 kleedkamers beschikbaar vandaag, en na ons kwam er nog een wedstrijd, en verzoek werd gedaan of we snel wilden douchen) . Diemus had vandaag weer zijn basisplaats verdiend en gelijk hadden we het “Diemus effect”kwartiertje, want we begonnen echt voortvarend, BZC was nergens en kwam er gewoon niet uit. Na 2 minuten stond de 0-1 al op het bord, Karim gaf goede voorzet van rechts op Ben , die omspeelt 2 man in strafschopgebied en krijgt de bal over de lijn, maar er ging een reukje van een own goal aan dit doelpunt. Maar Ben don t worry , doelpunt staat op jouw naam hoor.   Niet veel later , in de 4e minuut is er een goede aktie van Mark waaruit een perfekte voorzet komt op Wolf, die speelt de bal slim naar King, en die schiet bal hard voorbij hun keeper, en dus was de 0-2 een feit.  Hierna blijft het aanvallen regenen van ons en we krijgen echt enorme kansen.  Beginnen met een schot van Ben in de 5e minuut, welke hun keeper nog in corner kan slaan.  Ben neemt deze corner perfect en Mark kopt perfekt alleen gaat bal rakelings over.   Na 10 minuten is er weer een goede kans voor Ben, die van ver aanlegt maar net naast trapt.  In de 13e minuut is er dan een schot van King die ook net naast gaat.  Eerste kwartier was dus een echte belegering op de helft van BZC Zuiderpark en we hadden meer moeten scoren eigenlijk.
In de 17e minuut kwam BZC Zuiderpark een eerste keer gevaarlijk over de middellijn, en door een onoplettenheid in onze defense weer er eentje richting doel te gaan en kan Kili in de verre hoek verslaan dus stand 1-2.   Niet veel later, in de 20e minuut, komt er weer eentje vervaarlijk alleen op Killi af, schiet maar Killi kan nog net de bal over de lat in corner tikken, mooie save en nodig want anders was het 2-2 geworden.   Toen begonnen we weer een beetje te voetballen en Marvin kreeg vrije trap, welke hij mooi op King speelde maar die kopte over. Na 25 minuten was een er aanval van Zuiderpark, randje buitenspel welke ze beheerst binnentikken, en dus 2-2 op het bord.   Niet veel later is er een kopbal van dichtbij welke Killi goed pakt, denk dat hij anders in de korte hoek erin zou gerold zijn.
Ook nog even meldenswaardig.  Spoellie had in de 35e minuut een perfecte correcte sliding in huis, was een genog om te zien.  De laatste 10 minuten kwamen we weer meer op hun helft en we werden hiervoor uiteindelijk beloond in de 41e minuut. Ben heeft een perfekte voorzet vanop links, die wordt perfekt aangenomen door King, die goed rond zich kijkt, en de bal perfekt naar Wolf passt, en die schiet beheerst de 2-3 tegen de netten.Was echt een mooie aanval.   Laatste minuut waren de gemoederen bij hun aanvoerder iets verhit en opeens duwt hij Marvin omver. Maar toch krijgt Zuiderpark de vrije trap, beetje rare beslissing toch.  Toen vond scheids het welletjes en floot hij de eerste helft af.
Er stond geen thee toen we in kleedkamer kwamen, maar onze Marvin was zo lief om even te gaan vragen en blijkt dat de siroop klaar staat in de kantine en opgehaald dient te worden. Maar was nogal sterke siroop bleek al snel.

Tweede helft kwam Bob erin voor Richard, en Dennis zou na 20 minuten invallen voor Wouter, dat leek ons het beste.  Tweede helft begonnen we best zenuwachtig, maar na 2 minuten was er al weer de eerste kans voor Marvin, die hard schoot maar hun keeper kon de bal pareren met de vuisten.  Na 5 minuten was het de beurt aan Zuiderpark , er was een goede voorzet  zodat er eentje kon koppen maar Killi gaat plat en pakt de bal.  In de 10e minuut een hard schot van Zuiderpark maar gelukkig net naast.  Niet veel later komt er weer schot van ver en deze keer spat de bal op de lat uiteen. Zuiderpark bleef aanvallen en 5 minuten later was er een moeilijk schot, die Killi loslaat maar gelukkig kunnen we de bal nog net op tijd wegtrappen.  Toen was het weer onze beurt, Karim krijgt de bal perfekt voor van King, en door een perfekte timing bij een tackle, die Karim ontwijkt , kon hij alleen door op de keeper en schiet perfekt de bal in doel (2-4).

Na deze goal rechtte Zuiderpark hun rug en begonnen van ver te schieten op ons doel.  Maar onze eigen Onana van Togo was alert en had 2 supersaves in 1 minuut in huis.  Eerst was er een schot in zijn verre rechterhoek maar die pakt hij super en slaat hem in corner,uit deze corner komt er weer een schot deze keer in zijn verre linkerhoek en voor deze redding heeft hij een een kattesprong (a la Onana) in huis en slaat ook deze in corner.  Echt topsaves en zo bleven we op 2-4 voorsprong staan.  Hierna was er een 5e goal voor ons, King ging alleen af op de keeper, bleef rustig en scoorde de 2-5. Nog steeds gaf Zuiderpark niet op en in de 27e minuut schieten ze wederom op doel en deze keer kan Killi met zijn vuisten de bal wegboksen.    Uiteindelijk werden ze beloond met de 3-5, was weer een schot van ver, deze keer was het een mooie krullende bal in de verre bovenhoek, onhoudbaar voor Killi.   Toen werd de wedstrijd iets bitser en het slachtoffer was telkens onze Wolff. Een eerste keer wordt hij echt onderuit gemaaid terwijl hij alleen op doel afging.  Scheids vond dit maar een gele kaart dus 10 minuten eruit. Maar dit was echt donkerrood. Niet veel later wordt Wolf wederom lelijk neergehaald tijdens een aanval, nu kreeg men niet eens geel.  En als kers op de taart is er in de laatste 5 minuten een zeer lelijke overtreding op Wolf, hij viel op de grond en kermde van de pijn, kreeg er echt kippenvel van en zijn geschreeuw ging door merg en been. Wat bleek nu, een van hun verdedigers (zelfde die eigenlijk al rood moest hebben gehad) ging voluit met zijn voet (zonder dat de bal in de buurt was)  in het klokkenspel van Wolff. En iedere man weet dat dit echt pijn kan doen. Sterkte Wolff hoop dat alles straks nog functioneert.  Met nog 10 minuten te gaan is er weer een uitbraak van King op links, die probeert keeper te verschalken maar bal beland op de doelpaal, gelukkig was een alerte Marvin de bal gevolgd en kreeg via de paal de bal in zijn voeten en de 3-6 was een feit. De laatste akties waren voor Karim, eerst was er een goede kans ,maar toen kreeg hij elleboog op zijn gezicht en kans weg. Maar in de laatste minuut weet Karim toch nogmaals te scoren en bracht de eindstand op 3-7.  Ik heb ook nog 2 wedstrijd foto's toegevoegd genomen door Tim, welke momenteel nog geblesseerd is. Maar gaat de goede kant op zei hij.

De eerste overwinning was dus een feit. Toen we de kleedkamer inkwamen viel er een enorme last van onze schouders en we waren enorm blij/opgelucht . Zo blij dat we na 15 minuten nog steeds de polonaise liepen in de kleedkamer, en ja hoor dat is ook vastgelegd dmv bijgaande foto.
De rigoreuze maatregelen genomen door TZ hebben dus hun effect gehad, maar uiteraard nu de vraag welke van de maatregelen hebben ons deze eerste overwinning bezorgd?  Kunnen we als TZ mooi deze week over napraten zodat we er aanstaande zondag ook weer staan, dan spelen we weer uit deze keer tegen Slikkerveer (dit team is later toegevoegd aan onze poule). Nu maar even goed genieten van onze eerste 3 punten.