===============================================
15 september 2019 10u30  OSV 1 – Overmaas 2  (Beker)

Vandaag open ik mijn verslag met historisch nieuws mbt zondag 1.  Afgelopen week was het dan eindelijk zover,  we hebben deze week gewoon 2x getraind (di & do).  Is toch een prachtig moment voor zondag 1  en wou jullie dit toch allemaal mededelen.   Uiteraard vergde dit wel iets van aantal spelers, oa Sebas die had eerst wat krachtvoer ingenomen (zie bijgaande foto als bewijs) Maar we vroegen ons allemaal af of dit wel echt zou helpen.  Daarnaast waren er ook aantal kwaaltjes bij diverse spelers (Bob = enkel/conditie / Dennis = knie/ King = dikke teen/ Mario = enkel) maar no worries deze morgen was iedereen present .

Was ook de week van de grote opruiming bij Bob, hij had 4 zakken met allerlei kledij (=Belgisch woord voor kleding)  . Uiteraard ook sportkledij, zie bijgaand foto van de voetbalspulletjes  die hij weggaf  (sorry alles was gelijk weg, iedereen wou wel iets van onze aanvoerder, jullie hoeven dus geen mailtje meer te sturen )

Vandaag stond onze 2e bekergame op het programma, thuis tegen Overmaas 2.  We zijn al uitgeschakeld jammer genoeg, dus stond niets op het spel deze morgen. 1 nederlaag en al uitgeschakeld, dat is nadeel als je in een groep zit met slechts 3 teams.  Vandaag kwamen we met 14 man aan de aftrap.

Ook was er deze keer best veel volk op de been om ons aan te moedigen in het heerlijke zonnetje, want warm was het zeker. Onze trouwe volger Jan was er weer bij, ouders en vrouwen van diverse spelers, en veel kinderen. Ook de allerjongste telg van zondag 1 was er bij, namelijk het kleintje van Dion , en wat een schatje/snoeppie is het (zie bijgaande foto’s van familie Dion) .  Ook konden we ex zondag 1 Kees verwelkomen, die was er ook en was fotograaf van dienst, bedankt Kees voor de foto’s in bijlage.  Daarnaast wil ik ook nog Remy bedanken die al heel vroeg op OSV was (vroeger dan ik en dat komt niet veel voor hoor) .  Wat is een wedstrijd zonder de derde helft, hiervoor wil ik dan weer Sebastiaan en Ryan bedanken, die kantine dienst draaiden vandaag.

Nu is het tijd voor de wedstrijd uiteraard, anders vind Wolf mijn verslag weer te lang en haakt hij af bij het lezen.
We begonnen beiden de wedstrijd goed, en was leuke pot om te kijken. Beide teams hadden een ijzersterke defensie en weinig ballen kwamen in doelgebied door. Aan beide kanten stond de verdediging als een muur. Jongens bedankt hiervoor jullie maakten mij het in het begin makkelijk want ze kwamen er gewoon niet door. Na 10 minuten werd Overmaas sterker en begonnen ook aanvallend goed te combineren en braken door onze defensie heen.  De allereerste kans was een doorgebroken speler die op me afkwam, maar kon nog net met mijn linkervoet bal wegtrappen.   Overmaas kreeg diverse corners in de eerste heft en die werden echt allemaal perfekt genomen, elke corner was een gevaar/doelkans. Er was er eentje die heel hoog voorkwam en in mijn 5 m gebied neerdaalde, ik riep keeper en ik had hem gewoon klemvast, terwijl er wel een mastodont van tegenpartij op me in kwam lopen, en omverduwde. Had ik losgelaten dan hadden we fout meegekregen uiteraard.  Niet veel later krijgen ze vrije trap van gevaarlijk positie.  Muurtje had ik denk ik goed opgesteld, hun namen aanloop en krulden hard de bal over de muur, maar ik koos goede hoek en kon deze gevaarlijke bal in corner boksen.
Aan de andere kant creeren we ook kleine kansjes, oa Shadi, King , Remy. Heel gevaarlijk was het niet maar we combineerden wel lekker in de aanval. Keeper van hun werd niet echt getest de eerste 30 minuten.  Er was wel de laatste 15 minuten een enorme kans voor Calvin, die zich mooi vrijliep en alleen op hun keeper afging, maar hun keeper kon bal in corner slaan.  Hierna waren er nog paar speldeprikjes voor hun doel.  Met nog 5 minuten te gaan is er  onoplettenheidje achteraan bij ons, waardoor er eentje helemaal vrij staat vrij dicht bij mijn doel, ik kies de korte hoek maarhij kan nog net bal in de verre hoek trappen, 0-1.   Maar we lieten kopjes niet hangen en onder de bezielende leiding van Spoellie, die we vandaag captain hadden gemaakt konden we net voor de rust de gelijkmaker scoren. En wat een beauty was het.  Shadi komt met de perfekte voorzet van rechts , en Spoellie komt inlopen roept ik heb hem, en kopt de bal wonderschoon in de verre hoek . Was er eentje om in te lijsten (2 x trainen per week heeft dus effect, want op training kopte Spoellier er ook zo n paar binnen. We gingen dus rusten met een 1-1 stand.
Tijdens de rust was het niet helemaal goed gegaan met de thee (ze waren ergens het belangrijkste vergeten ,namelijk een theezakje in het water doen, maar gelukkig is dit nog goedgekomen)
We kwamen zeer goed uit de rust, we hadden wissels doorgevoerd , en iedereen kwam scherp op t veld.  Niet heel veel later werden we hiervoor beloond, met de perfekte pass op maat van de ingevallen Ben.Die passte de bal perfekt op Wolf die een enorm snelle rush in huis had, en perfekt de verre hoek koos en hun keeper was kansloos.  Stand dus 2-1 , en we bleven aanvallen en goed combineren.  Wederom stond onze defense als een huis,   Dion en Spoellie waren overal en hebben talloze correcte slidings gedaan.  Spoellie had zelfs na de wedstrijd enorme schaafwond op zijn rug.  Na 15 minuten was er een handsbal van Overmaas speler in doelgebied en we kregen dus strafschop. Bal werd opgeeist door Marvin, die feilloos binnentrapte, 1-3.   Hierna kreeg Overmaas weer paar kansen, maar echt gevaarlijk was het niet.  Paar keer moest ik wel alert zijn, maar gelukkig koos ik telkens goede moment en kon ik mijn netten schoonhouden. Wij bleven goede aanvallen opzetten, oa Killi had paar goede akties in huis. Ook Wolf was alert en stond telkens op goede plek, maar jammer genoeg zagen niet iedereen hem staan.  Na 20 minuten is er een splijtende pass van Shadi op Ben, die aantal man omspeelt en snoeihard uithaalt in de verre bovenhoek , en keeper kansloos laat.    Na deze 4-1 wisselde Overmaas 4 tal spelers, want ze wilden er toch nog iets va maken laatste 25 minuten.  En dit had resultaat dus,  bij een aanval van hun, waar iedereen dacht dat er eentje buitenspel stond, komen er 2 alleen voor mij en samen kunnen ze mij omspelen en de 2-4 maken.  Toen kregen ze weer hoop en bleven ze aanvallen. Met nog  10 minuten te gaan breekt er weer eentje uit, die probeert bal onder me door te schieten, maar ik had goede reactie en kon nog met 1 been de bal in corner trappen, was even heet momentje voor mijn doel.
De laatste 5 minuten zijn er weer paar goede akties van Dion en Spoellie die vele aanvallen onschadelijk maakten,  beiden schoten ze regelmatig bal in corner, Spoellie kopte er eentje in corner. Maar was dus wel broodnodig.
Toen vond de goed leidende scheids Stefan het prima en floot deze zeer sportieve wedstrijd tot een einde, en konden we met opgegeven hoofd de bekercompetitie verlaten.  Eindstand in onze poule was:
-Donk 4           4 punten
-OSV 1            3 punten
-Overmaas 2       1 punt
Nu kunnen we ons voorbereiden deze week op onze eerste competitiewedstrijd, uit tegen wederom Overmaas, maar deze keer moeten we tegen Overmaas 1 (maar volgens Dennis zitten er vele spelers van het team van vandaag ook bij het eerste)
Tot slot moet ik jullie nog een geheimpje verklappen, was vanmorgen best zenuwachtig omdat ik gisterenavond uit eten was gegaan met vrienden en aantal drankjes had gedaan. Maar we hebben ook heerlijk gegeten.  Waren bij Gastrobar Hartig, in een zijstraat van de Witte de witt straat, namelijk de Hartmanstraat. Echt een aanrader, is het shared dining principe. Maar belangrijkste van alles was volgende. Ze hebben Cornet Oaked van de tap daar, zie bijgaande foto s als bewijs. Dit is een heerlijk hoogblond bier van maar liefst 8,7% alcohol. Ik heb dus 4 halve literglazen (=2 LITER)  Cornet op ( glazen , zie bijgaande foto, zijn echt zo mooi je moet eigenlijk wel halve liters bestellen)
Dit blijkt nu dus wel de oorzaak te zijn dat ik vandaag best aantal reddingen in huis had. Vele mensen krijgen vleugeltjes van Redbull, maar ik krijg dus vleugeltjes van Cornet Oaked. Dus zou zeggen allen op naar Hartig en lekker Cornet drinken.  Marvin zei me na de wedstrijd dat ik mezelf even moest vermelden in t verslag (wat ik eigenlijk moeilijk vind om te doen), bij deze heb ik dit dus gedaan.