Onbekend

Een ooggetuigeverslag ....

2 februari 2020  10:30 OSV 1 – GLZ Delfshaven 3
=========================================

Hedenmorgen stond op een druilerig /nat Olympia sportpark de thuiswedstrijd tegen nr.2 GLZ Delfshaven op het programma.  Uit hadden we 3 weken geleden nipt verloren met 3-2.

We misten vandaag aantal spelers waaronder Spoellie (die paar dagen naar Barcelona is, en gaat daar de wedstrijd tegen Getafe bezoeken).  Sfeer zat er al goed in deze morgen bij Spoellie en zijn maten, want om 7u53 kregen we op de groepsapp berichtje van Spoellie om ons geluk te wensen. Ze zaten al aan het bier,  en wat voor bier (zie foto). Zal het niet eens uitspreken want is gewoon een niet te zuipen Belgisch pilsje. Hoop dat hij er niet te veel op heeft want de gevolgen zijn desastreus.  1 minuut later kreeg ik ook prive-appje van Wesley Koedam, die wenste me ook geluk en stuurde ook foto van dit niet te drinken bier.  Doet wel deugd dat er ook jongens uit de selectie, waarvan ik op de zaterdag weer teammanager ben geworden, mijn verslagen lezen en mijn verrichtingen in doel volgen. Hoop dat ze vanavond een leuke pot mogen zien in Barcelona.

We misten ook vandaag Diego, Richard, Karim, Mark, maar we hadden er gelukkig 13 deze morgen. Tegenpartij kwam met 16 man afgezakt, dus ze konden lekker doorwisselen.

Onze Remy heeft afgelopen donderdag nog aantal mensen gelukkig gemaakt want hij had 2 of 3 kaarten voor de Kuip gisterenavond, en Sebastiaan en zijn zoon zeiden gelijk graag, en blij dat ze waren. Zijn zoon zat toevallig donderdag net de 700e keer de historische 6-2 overwinning van Feyenoord te kijken. (heb uiteraard ook bewijzen, zie bijgaande foto's).  Je ziet maar hoe ons team aan elkaar hangt en elkaar af en toe happy maakt (zelfs ook trainende leden worden niet vergeten), echt 1 grote familie.
Heb ook nog leuke foto voor jullie, thuis heb ik kater Toulouse rondlopen en hij kruipt overal in, dus ook mijn sporttas welke ik uiteraard al de zaterdagavond helemaal klaar maak.

Maar nu naar de wedstrijd, zie bijlage de opstelling van deze morgen en aantal bemoedigende woorden voor het team. Dat was ons hoofddoel deze morgen “je voeten laten spreken”

We begonnen goed aan deze wedstrijd, die onder leiding stond van Dirk die weer een foutloze wedstrijd heeft gefloten.  We creerden gelijk aantal kansjes maar echt tot scoringskansen kwamen we niet de eerste 5 minuten, hadden wel meeste balbezit.    Na 5 minuten kwam GLZ de eerste keer op onze helft en was hun nr 10  (Orhan, ex selectie speler OSV 1) die aantal man vrijkapte en verschroeiend hard uithaalde in mijn verre hoek, stond aan de grond genageld.  Hierna begonnen we meer druk te zetten want we wilden de aansluitende treffer maken, en kansen kwamen er echt wel.   We kregen echt paar zeer goede kansen, vooral door de voorzetten van Calvin van rechts, die waren allemaal gevaarlijk vandaag.  Er was eerst een perfekte voorzet op Wolf  die mooi probeerde in te koppen maar er was een supersave nodig van hun keeper.     Ook had Wolf in de eerste 15 minuten een goede kans om keeper te verschalken in de korte hoek, maar wederom had hij een super redding in huis.
Bij een tweede aanval van GLZ was het weer gelijk raak, en vraag me aub niet hoe, want ik moet me diep schamen. Er komt een balletje heel langzaam rollen richting mij en ik buk , steek mijn handen uit naar de bal maar bal rolt gewoon tergend langzaam door mijn handen in doel.  (tegenstander Orhan riep nog bedankt Mario)  En mijn verdediging riepen ook allemaal Mario(maar dan wel op een andere toon)  Moet zeggen dit komt hard aan als keeper, dat je op zo n slungelige manier een doel tegenkrijgt. Zal vannacht nog wel  paar keer in mijn hoofd malen, man man man wat een miserie. Hierna zetten we weer onze tanden erin en komt er een mooie aktie van Ben, die hard uithaalt maar jammer genoeg knalt de bal op de paal, kans weg.   Ook komt er nogmaals een perfekte voorzet van Calvin op Wouter deze keer maar die kopt recht in de handen van hun keeper.   Er komen echt nog kansen maar hun keeper pakt gewoon alles in de eerste helft.   GLZ Delfshaven scoorde hierna nog de 0-3 , eentje stond vrij en kon makkelijk binnentikken.   Heb wel nog 1 goede redding in eerste helft op een hard schot van hun aanvoerder. We gingen rusten met een 0-3 achterstand, maar een 3 – 3 stand had ook gekund gezien alle goede kansen.    Jammer genoeg viel Remy na 35 minuten uit met een hamstring blessure , einde wedstrijd, balen .

Tweede helft kwamen we weer goed uit de startblokken en we zouden er alles aan doen om  te scoren.  Wederom krijgen we deze helft vele goede kansen maar hun keeper bleef alles pakken (was iemand die hoog niveau gekeept heeft, dat kon je goed zien)  Ook hebben ze 2 pogingen (1x Ben na mooie solo actie , en 1x Killi)  van ons op de lijn onschadelijk kunnen maken , keeper zat mis maar telkens stond er een verdediger op de lijn en voorkwamen we telkens onze treffer.   Maar na 15 minuten was er een corner die genomen werd door Calvin en die komt perfekt voor de voeten van Dennis die in 1 vloeiende beweging de 1-3 weet te scoren, wederom een beauty van een goal. Hierna kreeg GLZ weer een aantal kansjes, eentje daarvan was een corner die ze perfekt op het hoofd lepelden van hun nr 14 die de bal snoeihard voorbij kopt, deze kon ik echt niet hebben.   Was echt een mooi goal.   Nog gaven we ons niet gewonnen , en na 20 minuten komt er wederom een voorzet van Calvin deze keer laat keeper los en staat Wolf goed opgesteld en slaagt erin om de keeper voor een tweede keer te verschalken 2-4. Toen kreeg tegenstander zenuwen en eentje reageerde te heftig en Dirk besloot hem 10 minuten naar de zijkant te sturen, dus konden ze met 10 verder.  Maar ze slagen er wel in de 2-5 te scoren met 10 man, zou echt niet mogen dit.    Met nog 15 minuten te gaan komt er aan perfekte voorzet van links op Calvin (ben even vergeten wie de voorzet gaf)  , die blijft koel en haalt snoeihard uit in de korte hoek, en brengt de 3-5 op het scorebord.    Met nog 15 minuten te gaan hadden we nog hoop .  GLZ kreeg de laatste 15 minuten ook nog aantal goede kansen. Begon met een penalty die ze kregen, deze werd genomen door hun doelman.  Maar ik probeerde hem af te leiden door aantal Belgische dansjes op de lijn, en ja hoor ze hadden effekt,  ik keek hem over doel en hij schoot dus ook hoog over.   Hierna komt er nog een hard schot van hun aanvoerder maar die kan ik wegboksen.  Ook is er nog goede kans van hun nr 14, die gevaarlijk op me afkwam, en ik vergat mijn knie naar voren te doen waardoor bal voorbij me ging maar gelukkig stond Marvin achter mij en kon net de bal voor de doellijn wegtrappen en kans weg.   Tot slot is er nog een corner van GLZ , maar deze kan ik ook wegboksen en toen vond Dirk het welletjes en floot hij deze sportieve pot af , en eindstand was dus 3-5.     Wederom had er een puntje ingezeten vandaag, we hebben echt veerkracht en inzet getoond in de 2e helft, mogen met opgeheven hoofd naar moeder de vrouw .

Derde helft was ook weer gezellig want Wouter trakteerde kratje voor zijn verjaardag en Remy maakte ook aantal lekkere tosti's . Nadat we onder het genot van een biertje de wedstrijd hadden geevalueerd kwam er 1 issue ter sprake namelijk het Chinese Corona-virus (en nee hoor deze keer gaat het niet over Corona-bier). De meningen waren hier best verdeeld, eentje had vb gisteren lekkere loempias gehaald bij de Chinees (Ben), ondergetekende zou dus niet naar een Chinees gaan nu, en zou ook geen handen schudden met iemand die uit China op bezoek zou zijn. Zal allemaal wel loslopen maar je kan beter goed voorbereid zijn toch. En door dit onderwerp kwamen we ook uit op mijn bezoek aan China in het verleden. Ben daar 2x voor de zaak geweest en wat daar allemaal gebeurd is ga ik maar niet allemaal neerpennen want dan wordt verslag echt te lang.  Maar dat er gelachen is dat is zeker, aantal mensen lagen in een deuk toen ze alles hoorden.  Kan jullie enkel aantal trefwoorden vrijgeven: