Langeweg 22
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

In de week dat Nederland wederom verloor van Frankrijk en Belgie dankzij de overwinning op Oostenrijk al zeker is van EK volgend jaar was er ook nog de kwartfinales van WK rugby.  De resultaten waren zeer verrassend want er is nog maar 1 Europees land die in de halve finales is geraakt namelijk Engeland. Is echt een WK om van te smullen. Ziehier de resultaten van de kwartfinales:

Wales – Argentinie  17-29
Ierland – Nieuw-Zeeland 24-28
Engeland- Fiji  30-24
Frankrijk – Zuid Afrika 28-29

Deze morgen stond ik op en dacht ik ga vandaag even mijn duivelse sokken aantrekken, nu denkt iedereen wat bedoel je daar nu weer mee.  Zie bijgaande foto die alles opklaart, ik heb namelijk ooit toen ik een Duvel 666 bestelde op een terras in Dordrecht een paar gratis sokken gekregen.  Even kijken of the number of the beast (=666) mij vandaag geluk zou brengen.  De weergoden alvast niet, want ik was uiteraard wederom vroeg wakker en had nog tijd om mijn hond Diesel (en hij mag nog stad Rotterdam in hoor, ook in de milieuzone)  uit te laten.  Vertrok droog maar toen ik bijna thuis was kreeg ik echt een hagelbui over me heen, dacht droog te blijven maar nee hoor was zeiknat . Hoopte wel dat we niet de ganse wedstrijd deze buien zouden krijgen.

Vandaag misten we wederom aantal spelers, want is herfstvakantie deze week.  Dennis was lekker naar Italie voor weekje relaxen onder de zon,  Diego zat op t vliegtuig onderweg voor 10 dagen Curacao.  Daarnaast hebben we ook nog aantal geblesseerden: Pieter/Patrick/Shadi.
Maar we zijn er toch in geslaagd met TZ om 14 man op te stellen, zie bijgaande opstelling. Speelden wederom 1-4-4-2 , maar deze keer hadden we Ben in de spits gezet samen met Remy.  Wilden even kijken hoe dit zou gaan.  Ook was er het heuglijke nieuws dat Wouter vandaag de eerste keer zijn opwachting maakte bij ons (na een langslepende blessure) . In het verleden waren zijn optredens meestal garantie voor winst bij onze wedstrijden.
Tegenstander was Antibarbari 10 deze morgen, zij hadden ook nog niets gewonnen dit seizoen. Dus na 3 speelrondes konden we al spreken van een wedstrijd om de rode lantaarn (is een quote van onze Mark)

We kwamen goed uit de startblokken en combinaties liepen gelijk vlot. Iedereen was erop gebrand om vandaag te winnen, was een plezier om alles te volgen vanaf mijn doellijn.  Verdediging stond goed, middenveld speelde gecontroleerd en onze 2 spitsen liepen zich telkens goed vrij.
We werden ook beloond en onze captain Ben kon al na 7 minuten de 1-0 binnenschieten.  Ijs was gebroken en we bleven goed combineren. Antibarbari bleef op eigen helft en kwam eigenlijk nooit echt dreigen voor mijn doel.   Ben bleef zeer actief in de spits en kon niet veel later de 2-0 binnentikken.   We hadden ook pech eerste helft want na 20 minuten moest Thomas gewisseld worden, had veel last van zijn enkel.   Gelukkig hadden we 3 wissels en konden we doorwisselen.   Niet veel later zelfde probleem voor Mark. Die had bij zijn eerste balcontact al last gekregen van zijn hamstring, ging nog even door maar kon duels niet meer vol ingaan, dus die is er ook maar uitgegaan na 25 min.   Onze backs hebben dit jaar best veel lichamelijk problemen. Op deze manier houden we er geen meer over.
Toen kwam tegenstander een eerste keer opzetten, en ja hoor was gelijk raak.   Eentje van hun kan aanleggen net buiten strafschopgebied, bal raakt nog been van Bob waardoor de bal van zijn lijn afwijkt en ik kansloos was, raakte nog de bal maar kon doelpunt niet voorkomen.
Echt balen 2-1 tegen spelbeeld in.  Maar gelukkig hadden we Ben, want die maakte niet veel later de 3-1 .  Deze derde goal maakte hij in de 25e minuut (bedankt Thomas voor het bijhouden van de tijd) .  Jammer genoeg was het niet een zuivere hattrick want er zat 1 doelpunt tussen.
Maar toch zeer knappe prestatie in 25 minuten 3x scoren, weinig zullen je dit nadoen.   Met nog 10 minuten te gaan is er een aanval van Antibarbari die op t hoofd van hun spits komt en die bal was echt houdbaar , ik stond gewoon niet goed en kon niet tijdig meer de bal uit doel slaan
Ook stonden Wouter en Bob op de lijn  , had ze gewoon moeten wegduwen maar is dus niet gebeurd.  Was echt lelijk doelpunt, met meer geluk dan wijsheid voor hun aanvaller.  Toen vond de goed leidende scheids Erik het welletjes en floot hij de eerste helft af. Dus gingen we rusten met 3-2 voorsprong.

Tweede helft begonnen we iets voorzichtiger , want we wilden echt niet deze wedstrijd uit handen geven.  Wederom hebben we aantal mooie aanvallen die vanuit achterhoede worden opgezet.  Scoren lukt de eerste 15 minuten niet.  Tegenstander kreeg iets meer kansen in tweede helft, maar echt gevaarlijk waren ze niet de eerste 15 minuten.   Na 20 minuten is er een goede aanval van ons vanop rechts, keeper laat los, en PIL gaat voluit (op risico voor zijn eigen leven) maar weet de bal nog binnen te tikken en de 4-2 was een feit.  Toen kregen we iets meer positieve vibes en voelden we dat we deze gingen winnen.  Na 25 minuten krijgt Antibarbari hoekschop, welke ik boven iedereen kan wegboksen, maar na deze aktie krijgen ze schietkans maar bal komt op lat terecht en kans weg gelukkig.   Niet veel later is er een uitbraak van hun , met een 1 tegen 1 situatie maar ik kom op precies goede moment uit, en gooi me voor deze speler, welke met zijn voet mijn edele deel lichtjes raakt, maar kans weg dus.  Hierna krijgen ze nog aantal kleine kansjes, maar sta telkens goed of kom op t goede moment uit.

Aan de overkant is het Mohab die nog 2x weet te scoren, ook is er nog een perfekte voorzet vanop links van Marvin die perfekt bij Ben terechtkomt  maar de keeper kan de bal in de korte hoek er nog net uitslaan.  Hun keeper had 2e helft best paar zeer mooie reddingen (zeker te weten dat het normaal een veldspeler is)  Is toch regelmatig bij tegenstanders zo dat ze geen keeper hebben, regelmatig staan veldspelers in doel.

De eerste overwinning is een feit. We zijn weg van de laatste plaats, doelsaldo nu nog -1.  Het Diemus-effekt heeft dus gewerkt, dus nu maar hopen dat we dit de volgende wedstrijden nog paar keer kunnen ondervinden.

Na deze overwinning hadden we met een select groepje nog de derde helft gevierd in de kantine. Vandaag had Bradley een verjaardagsfeestje in de kantine, zijn zoon werd namelijk 3.  (bij deze nog gefeliciteerd namens de Van der Ham formatie).  Moet wel zeggen dat verjaardagsfeestjes van nu zijn niet meer zoals vroeger, toen ik kleine kinderen had. Bewijs is bijgaande foto waarop ik lekker aan t spelen ben met oa KingKong, voelde me weer echt jong.  Op deze foto kan je zien wat echt niet kan op een verjaardagsfeest.  Kan iedereen zien wat er echt niet klopt? Zal het maar verklappen, je ziet allemaal vlaggetjes hangen met daarop Bierpullen. Je ziet een keeper heeft echt scherpe ogen en moet alles zien en in de gaten houden.

Aanstaande zondag zijn we vrij, is perfekt gezien de vele blessures.  Kan iedereen verder herstellen.