Voetbal Technische Zaken

De commissie Voetbaltechnische zaken, afgekort VTZ, bewaakt de inhoud en uitvoering van het Technisch beleidsplan, dat u hieronder terugvindt. Daarbij gaat het om de uiteindelijke uitvoering, waarbij samenwerking de sleutel tot succes is. Het plan zelf is slechts een hulpmiddel dat als kapstok dient en tevens praktisch en begrijpelijk dient te zijn (en geen boekwerk) ter ondersteuning van de trainers. In het werkplan zal onder andere worden aangegeven waar de accenten dienen te liggen per leeftijdscategorie.

Voetbaltechnische zaken zal bestaan uit: Zie Organisatie VTZ OSV

Technische staf: De trainers dienen zich bij de uitoefening van de aan hen toebedeelde taken te conformeren en uitvoering te geven aan het vastgestelde voetbaltechnische beleidsplan. Zij worden geacht mee te denken over voorstellen tot verbetering. De trainers zijn verantwoordelijk voor het  verzorgen en leiden van de trainingen, het opleiden van spelers, het samenstellen van teams en het coachen van teams.

De keeperstrainers ondersteunen de trainers specifiek bij het trainen en coachen van keepers en zijn eveneens verantwoordelijk voor de uitvoering van het vastgestelde voetbaltechnische Ook zij worden geacht mee te denken over voorstellen tot verbetering. De verantwoordelijkheid voor de selectie elftallen ligt bij de hoofdtrainer. Tot de medische staf behoort ook een hersteltrainer, die in overleg met en onder de verantwoording van de hoofdverzorger zijn werkzaamheden uitvoert. Voor de contactgegevens van de technische staf verwijzen wij naar de weekbrief.

Organisatie VTZ OSV

Wedstrijdsecretarissen:

Voor een verzoek tot het spelen van vriendschappelijke wedstrijden of wijzigen van vastgestelde competitie- en/of bekerwedstrijden kunt u contact opnemen met een van onderstaande leden van het wedstrijdsecretariaat:

Senioren :

Lars Lijten  T. 06-54.21.41.68   E-mail

Senioren (selectie 1 en 2) :

Ben Lijten T. 06-23.28.19.99 E-mail

Jeugd :

Lars Lijten  T. 06-54.21.41.68   E-mail

Hieronder is een lijst met nuttige informatiebronnen opgenomen om snel te kunnen inspelen op practische vragen:

1. Hoe ziet het wedstrijdprogramma er voor de komende weken uit? Bekijk meteen het Wedstrijdprogramma voor de komende periode door hier even te klikken.
  2. Zijn er in het weekend van …. wedstrijden te verwachten. De speeldagenkalender geeft hier antwoord op. Ga naar de KNVB Online Bibliotheek en zoek naar Speeldagenkalender West II veldvoetbal seizoen 2016-2017.* Zet hier de eerste stap.
  3. Nieuw met ingang van het seizoen 2010/2011 is het schikkingsvoorstel in het amateurvoetbal. In de “Handleiding schikkingsvoorstel amateurvoetbal” is een uitgebreide toelichting opgenomen, waarin de regeling voor verenigingen, scheidsrechters en spelers wordt uitgelegd. Is er een rode kaart gevallen in een wedstrijd? Het wedstrijdformulier dient in dat geval maandagmiddag vóór 12:00 uur (mag digitaal) op het districtskantoor van de KNVB te zijn ingeleverd. Ga voor de handleiding naar de KNVB Online Bibliotheek en zoek hier op schikkingsvoorstel.
  4. Ook is er een korte uitleg van het “schikkingsvoorstel amateurvoetbal” beschikbaar. Ga naar de KNVB Online Bibliotheek en zoek hier naar schikkingsvoorstel.
  5. Het is altijd handig om de spelregels er nog eens op na te slaan. Ook hiervoor is een handzaam boekwerk “Spelregels veldvoetbal” te downloaden of te raadplegen via de KNVB Online Bibliotheek. Zoek hier op spelregels. Speciale aandacht voor de leerzame spelregels 11 en 17.
  6. Hoe met jeugdvoetbal om te gaan, is te lezen in de Jeugdvoetbalwijzer. Hiervoor is een handzaam boekwerk te downloaden of te raadplegen via de KNVB Online Bibliotheek. Zoek naar Jeugdvoetbal en klik hier om een eerste stap te zetten.
  7. In het jaarlijkse “Bewaarnummer” is veel nuttige informatie opgenomen voor verenigingen en vrijwilligers. Hierin zijn o.a. de regelingen voor promotie/degradatie en nacompetitie opgenomen, maar ook al informatie over de start van het seizoen 2011/2012. Ga naar de KNVB Online Bibliotheek en zoek op Bewaarnummer Landelijk + West II 2012-2013 met aandacht voor blz. 136/149/163. Klik snel hier.

Klikmodel DWF B-categorie

Commissieleden: