3028HW
ROTTERDAM
tel. 010-4520770

Vandaag wil ik mijn verslag openen met een verhaaltje.
Kennen jullie het verhaal van de van der Ham-formatie zondag team van OSV, in het begin waren ze met 17 man, en na 2 wedstrijden zijn ze nog maar met 14 man.  Jullie raden het dus al, na 2 wedstrijden hebben we al 3 lang geblesseerden : Pieter, Shadi en Diego.  Alleen hopen we dat Diego weer snel herstellen zal. Wordt vervolgd.

Vooraleer ik aan wedstrijdverslag begin wil ik nog even volgende mededelen. Dit weekend vond het hoogtepunt van het jaar plaats in de Hoeksche waard, namelijk het alomberoemde HOEKSE BIERFEST en de vrijdagavond de Hollandse avond. Volgens mij gaan alle voetbalverenigingen van de Hoeksche waard hiernaartoe.  En uiteraard is onze Sebas ook van de partij, met zijn aanhang.  Volgens mij heeft hij vorig jaar al gelijk de kaarten (denk dat hij wel 2 volledige tafels heeft gereserveerd) gekocht voor deze editie. Uiteraard heb ik bewijzen en aantal ongecensureerde foto’s van dit evenement.  Men is verplicht om in lederhose (mannen) en dirndl (vrouwen) te gaan naar dit feest. En uiteraard drinkt men hier niet uit fluitjes of vaasjes maar uit liter-pullen. Ik wens Sebas en iedereen die aanwezig was succes met het verwerken van de gegarandeerde kater.

Remy was niet aanwezig want die zat weer in Lille op WK-rugby, deze keer heeft hij een spannende pot meegemaakt namelijk Engeland – Samoa, uitslag  18 – 17, zie in bijlage wederom sfeerfoto. Deze keer was wedstrijd om 18u dus hij was deze keer niet 's nachts thuis en kon gelijk eerste helft starten vandaag.

Ook misten we Dennis vandaag, want zijn winkel was vandaag eenmalig open op zondag voor het huiskamerfestival “Bij Beijers Binnen”, een jaarlijks terugkerend evenement in Oud-Beijerland. Zie onderstaand welke band er optrad:

Van Der Ham Optometristen
Oost-Voorstraat 8

Rotterdams Saxofoonkwartet
Het Rotterdams Saxofoonkwartet bestaat al ruim 30 jaar. Naast het oorspronkelijke klassieke saxofoonrepertoire, tonen zij ook hun sterke affiniteit met jazz waardoor een gevarieerd programma gegarandeerd is.
Het Rotterdams Saxofoonkwartet:
• Wim Millenaar – sopraansaxofoon
• Roeland Kapaan – altsaxofoon
• Arie Heijkoop – tenorsaxofoon
• Martin van der Woude – baritonsaxofoon

Hij kreeg maar liefst 145 mensen op visite.  Zie bijgaande foto.

Nu is het tijd om aan het verslag te beginnen. Vanmiddag 12u stond de uitwedstrijd op het programma tegen het altijd moeilijke GLZ Delfshaven 4.  Parkeren is altijd dramatisch daar, je moet er eigenlijk al om 8u zijn, want kom je later dan is het echt zoeken naar een parkeerplek.
Thomas was zo aardig om mij op te pikken thuis zodat we maar 1 parkeerplekje nodig hadden. (en Thomas heeft een perfekte afmeting auto om te parkeren, mijn stationwagen is uiteraard veel langer).  Was echt luxe, kon ik me goed voorbereiden op de wedstrijd. We hadden vandaag 14 man. (zie bijgaande opstelling, deze keer 1-4-5-1 ) Tim was beetje grieperig maar hij was er wel, en zou alleen in noodgeval invallen.  Tegenpartij had 16 man dus die gingen lekker doorwisselen. Was zelfde team waar we vorig seizoen 2x nipt hadden verloren.

We begonnen goed aan de wedstrijd en creerden gelijk aantal kansen, GLZ had daar weinig tegen in te brengen en kwamen weinig opzetten de eerste 10 minuten, dus had weinig te doen. We werden uiteindelijk ook beloond door onze aanvalsdrift en konden na 15 minuten de 0-1 op scorebord zetten.  Nu was het zaak om zo door te gaan en niet in te kakken. Onze verdediging bleef het goed doen, en tegenstander kreeg weinig kansen. Na 20 minuten dan toch een goede aanval van hun, eentje probeert in mijn korte hoek te scoren maar kan nog net met mijn voet de bal wegtikken op de binnenkantpaal en gelukkig rolt hij door en krijgen ze een corner.  Deze was niet meer gevaarlijk. Aan de andere kant zeer goede kans voor Remy doe bal kopt richting doel na goede voorzet maar bal spat uiteen op de paal jammer genoeg.Niet veel later krijgt Mohab goede kans, hij schiet de bal uit de lucht maar recht op hun keeper die bal kan wegslaan.  Dit was ook echt goede kans.   Met nog 10 minuten te gaan krijgen ze vrije trap op gevaarlijke plek. Maar deze keer had ik muur goed gezet want ze schieten de bal dus op de muur. Maar onvermijdelijke gebeurde net voor de rust. Er is een aanval van GLZ , en hun nr 20 schiet via de voet van lars naar doel en de bal komt langzaam terecht naast paal en rolt binnen, deze had ik moeten hebben, baalde enorm.  Want we gingen dus rusten met en een 1-1 stand.

Tweede helft zouden we er alles aan doen om weer op voorsprong te komen , maar deze keer kwam GLZ iets beter uit de startblokken Echte kansen creerden ze niet maar ze hadden meer balbezit, ook hadden ze een 3 tal wissels ingebracht.  Wij probeerden wel te scoren maar weinig echt kansen.  Na 10 minuten tweede helft moest Patrick naar de kant, weer probleem met de lies. Dus einde wedstrijd, laat ons hopen dat we Patrick ook niet lang gaan missen.  Gelukkig hadden we 2 wissels, want Tim zat op bank maar had zich niet omgekleed. Hij heeft wel nog even gevlagd tweede helft. Na 15 minuten is er een duidelijk buitenspel-situatie, onze vlagger vlag omhoog maar scheids laat doorspelen, en ze schieten van zeer dichtbij de 2-1 in de netten. Iedereen bij ons ging uit dat hij zou fluiten voor buitenspel maar nee hoor. Hij ging niet eens checken met onze vlagger.  Echt jammer dit.  En toen kregen ze wel extra moed en begonnen ze meer en meer aanvallen op te zetten.  Aantal keren waren ze niet echt gevaarlijk of kwam ik tijdig uit om hoek te verkleinen.  Aan de andere kant was er nog een goed schot van Ben, die hun keeper net in corner kon tikken.

Na 25 minuten is er een aanval en eentje van hun kan aanleggen, wordt niet gehinderd en knalt hem snoeihard binnen, hij raakte nog mijn hand maar was echt onhoudbaar. Dus 3-1, maar nog steeds bleven we er voor vechten en in geloven dat we nog konden scoren. Maar alle aanvallen leveren niets op en met nog 10 minuten te gaan krijgen ze, wederom een onterechte vrije trap, op een zeer gevaarlijke plek net buiten mijn strafschopgebied.  Ik zet weer muurtje neer , maar deze keer schiet men bal toch binnen, ik stond wel aan de goede kant maar was een goed schot en kon hem niet uit doel halen.  Dus volgende keer moet ik muur toch anders zetten als het zo dichtbij is.  Heb dit na de wedstrijd nog even aan Ben en Lars gevraagd waarom muur niet goed stond.

Toen was de veer wel gebroken en speelden we de wedstrijd uit, en eindstand was dus 4-1.  Was echt niet nodig, maar aantal keren dus onterechte beslissingen van de scheids.  Jammer maar weer geen overwinning.  Toen wouden we gaan douchen maar water was echt te warm, je kon er gewoon niet onder staan.  Maar na 10 minuten was boiler leeg en Ben en Lars konden dus wel nog douchen, bofkonten.

Ondanks onze nederlaag hebben we ook goed nieuws.  Max Verstappen is voor de derde keer op rij wereldkampioen Formule 1 geworden. Knappe prestatie.

Volgende week spelen we thuis tegen Antibarbari , welke ook nog geen punten hebben gehaald, Dus deze moeten we echt winnen