OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

Vandaag begin ik mijn verslag eens met supergoed nieuws, eindelijk is onze vereniging overgestapt op kwaliteitsbier namelijk Jupiler en Hertog Jan. Kon echt mijn ogen niet geloven gisteren, toen ik aankwam voor mijn bardienst (dacht dat ik droomde).
Heb uiteraard dit gelijk vastgelegd op foto, zie bijgaand. Hallelujah Hallelujah Hallelujah ,mijn gebeden zijn eindelijk verhoord.
Ik ben ook zeer trots dat ik het allereerste Hertog Jan biervat ooit op OSV heb leeg geschonken aan de bezoekers van de wedstrijden zaterdag.

Als je bardienst draait dan hoor je ook nog eens iets.  Er waren 2 zeer trouwe volgers aanwezig van zondag 2, die lezen elke week mijn verslagen en komen af en toe kijken. Nu hoorde ik van hun dat in de wandelgangen rondging dat er geen team meer was op zondag. Dit kwam vooral doordat er nog helemaal geen verslagen op de website hebben gestaan.  Maar uiteraard heb ik ze gerustgesteld en gezegd dat ze er weer aan komen. Met trots kan ik dus mededelen dat het TZ zondag toch gelukt is om dit jaar wederom een team op poten te krijgen voor de mooie zondagochtenden.  We hebben dit jaar 17 man op papier, lang ging het aan een zijden draadje of we door zouden gaan, maar is dus gelukt.

Enige nadeel hieraan plakkende is voor mij de prijs van het WC papier,  ik heb als bewijs in bijlage een bonnetje gestopt van mijn aankoop bij AH, ik betaalde gewoon eur 20,94 voor 24 rolletjes WC papier (is eur 0,87 per rol). Dit is toch niet meer normaal, zeker niet omdat er nu ook minder velletjes papier op 1 rol zitten.  Ja, ik weet wat jullie denken, waarom koop je dan geen WC papier bij Lidl of Aldi, reden is dat ik eigenlijk alleen Page WC papier wil, want dat zijn de beste rollen die er zijn .

Voor ik nu naar de wedstrijd van vandaag ga wil ik nog even korte samenvatting geven mbt begin nieuwe seizoen 2023-2024. We hebben reeds 3 bekerwedstrijden achter de rug, wat eigenlijk een veredelde vorm van oefenpotjes zijn. Is nooit ons doel om door te gaan na de eerste ronde, want dan moet je op doordeweekse avonden deze wedstrijden gaan spelen.  Eerste wedstrijd 2-2, tweede wedstrijd 8-4 verloren, derde wedstrijd kwam tegenstander niet opdagen.  Einde beker dus. Vorige week hadden we dan 1e competitiewedstrijd uit bij FC IJsselmonde 3, zelf was ik er niet (weekendje Ieper met de familie) dus vandaar dat er geen verslag was vorige week. Deze hebben we nipt verloren 2-1 (een gelijkspel zat er zeker in, maar net niet)

Vandaag dus onze 2e competitiewedstrijd op het programma op een zonovergoten 'Olympia'-complex, tegenstander vandaag was Coal 3  (hadden we ook in de beker, uit toen verloren 8-4 dus we waren gewaarschuwd)
We begonnen de wedstrijd met 15 man vandaag, zie opstelling. Dus konden we lekker doorwisselen, indien vb blessures.  Remy had aangegeven 2e helft in te vallen, want die is gisterenavond naar Lille (=Rijsel) geweest om daar een WK-wedstrijd rugby te bezoeken namelijk Schotland – Roemenie , uitslag 84 – 0 dus volgens mij was het niet echt een spannende pot.  En na de wedstrijd moest hij nog naar huis rijden, dus laat thuis . Zie in bijlage 2 foto ‘s die hij ons doorstuurde van een volgepakt Stade Pierre Mauroy zie onderstaand wat meer info over dit prachtige stadion :

" Built as a home for Lille OSC, Stade Pierre-Mauroy was opened in August 2012 and three months later hosted its first rugby match as France beat Argentina 39-22. Lille, meanwhile, was a host city during Rugby World Cup 1991, when the nearby Stade du Nord was the venue for New Zealand’s quarter-final victory against Canada.
Thanks to the ingenious design of the stadium, which hosted UEFA Euro 2016 matches, it can easily be configured for other events as one half of the pitch can be raised to slide over the other. Stade Pierre-Mauroy has consequently hosted three Davis Cup finals, the knockout phase of Euro Basket 2015 and several high-profile music concerts. Five RWC 2023 pool matches are scheduled to be played at the stadium, welcoming, among others, France, England, Scotland and Samoa. "

Coal kwam ook afgezakt met 15 man. Scheidsrechter van dienst was Erik.

Stipt om 10u30 floot Erik de wedstrijd op gang. Was al snel duidelijk dat iedereen er zin in had en op zijn best was want we kwamen furieus uit de startblokken,  we overdonderden tegenstander eigenlijk. Ze waren duidelijk onder de indruk dat we zo goed begonnen. Niet veel later was de 1-0 al een feit.  Was onze aanvoerder die de score opende en dit gaf ons nog meer vleugels. We bleven druk zetten op hun doelgebied en creerden de ene na de andere kans.  Duurde niet lang voordat de 2-0 op scorebord stond, deze keer was het Mohab die een misverstand in de verdediging van Coal onverbiddelijk afstrafte.

Nu ik het over Mohab heb even volgend intermezzo. We mogen dit seizoen 3 nieuwe spelers verwelkomen in ons team, namelijk Mohab en zijn broer Shadi, + Patrick (een oud-speler van OSV zondag 2). Heren van harte welkom in ons team, leuk dat jullie zich bij ons hebben aangesloten.

Na deze 2-0 werd Coal iets gevaarlijker en kwamen ze nu ook regelmatig bij ons doelgebied en na 20 minuten speelt hun nr 10 zich mooi vrij en kan me verschalken met een fraai hard afstandschot, en de 2-1 was een feit.  Hierna bleven we verder op ons elan doorgaan, en na 25 minuten wordt er zeer opzichtig aan t truitje van Ben getrokken in hun strafschop gebied en Erik fluit terecht penalty.  Bal word opgeeist door onze penalty killer Diego,  die neemt aanloop en schiet perfekt in de verre hoek laag over de grond de bal binnen en de 3-1 staat op scorebord.
Met nog 10 minuten te gaan blijven we kansen creeren en met nog 7 minuten te gaan kan Ben nogmaals scoren, en we hoopten met een 4-1 voorsprong dus te gaan rusten. Jammer genoeg wordt eentje van hun foutief gestopt in ons strafschopgebied en ze krijgen ook een penalty. Die wordt genomen door hun nr 10, ik kies en val naar de goede hoek, maar bal was zo hard dat ik enkel maar hem kon voelen onder mijn zijkant doorgaan. (was ik maar jonger , want dan val je natuurlijk sneller dan een oude man, maar in de kleedkamer was er na de wedstrijd toch een discussie hierover, want aantal van mijn team vonden dat oude mannen sneller ter aarde vallen)   Was wel even balen zo net voor de rust, dus we gingen de pauze in met een 4-2 voorsprong.

In de pauze werden de wissels doorgesproken/doorgevoerd en we begonnen met goede moed aan de 2e helft, We wisten dat Coal zou komen en er alles zou aan doen om deze wedstrijd nog om te draaien.  En al snel bleek dit dus uit te komen want na 5 minuten was er een aktie op links, eentje die doorbrak en Thomas 2x kon verschalken , ik ga plat maar hij weet toch de bal nog in de korte hoek binnen te tikken, en de 4-3 was een feit.  Weet niet wat het was maar de eerste 15 minuten hadden we een inzinking en was iedereen opeens zeer zenuwachtig en weinig lukte nog
Ook hadden we paar keer bal verlies. Maar gelukkig was er weer een goede aktie van Ben, die schiet op de keeper en die lost, en de waakzame PIL was alert en kon de bal in doel tikken, dus we hadden weer een 5-3 voorsprong.  Dit was slechts van korte duur want niet veel later scoort Coal de 5-4 en de 5-5.   Met nog 20 minuten is er ook slecht nieuws, want 1 van onze nieuwe aanwinsten Shadi loopt een blessure op tijdens het trappen op doel, waarschijnlijk hamstring (dus die zijn we een tijdje kwijt).  Is echt balen en we wensen hem sterkte, en hopen dat hij snel weer kan aanschuiven.    Nog steeds proberen we er alles aan te doen om de overwinning binnen te slepen,  en met nog 10 minuten te gaan is er een subliem doelpunt van onze aanvoerder Ben, die snoeihard en prachtig in de hoge verre hoek de bal binnentrapt. Was gewoon onhoudbaar voor hun keeper.  En toen stonden we dus weer voor 6-5 en was een hattrick van onze aanvoerder een feit.   De laatste 8 minuten waren zenuwslopend voor mij als keeper, want ik wou zo graag mijn netten schoonhouden.   Alleen is er wederom een overtreding in mijn strafschopgebied waardoor Coal nog een penalty krijgt. Wederom eist hun nr 10 de bal op en deze keer schiet hij middendoor, dus 6-6 was de stand. Tot overmaat van ramp kan Coal in de laatste minuut de doodsteek brengen en scoren ze de 6-7 wat ook gelijk de eindstand was.  Voor de neutrale toeschouwers was dit een mooie doelpunt rijke pot, maar voor ons blijft er toch een wrange nasmaak hangen aan deze wedstrijd. We stonden in eerste helft gewoon 4-1 voor , en dat mag je eigenlijk nooit meer weggeven.
Tijdens de nabespreking in de kleedkamer had Diego nog een eigen analyse van de wedstrijd, hij zie tegen me “als je gewoon de 2 penalty’s had gestopt hadden we 3 punten vandaag” .

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma bij GLZ Delfshaven.