tel. 010-4330195

Trouwe volgers en nieuwe lezers , zoals jullie misschien wel weten ben ik geen Beijerlander, en woon ik niet in Oud Beijerland. Maar ben heel lang geleden terecht gekomen bij deze mooie club OSV  (ga maar niet neerschrijven hoe ik hier terechtkwam want dan heb ik paar velletjes papier nodig)
Ik woon dus in Rhoon, oeps  ik moet zeggen “Op Rhoon”. Eerst snapte ik niet waarom iedereen zei Op Rhoon, maar na al die jaren is het me wel duidelijk geworden. Heeft dus allemaal met geld te maken, is echt een dorp met veel rijkdom, en vorige week zag ik dus volgende camper staan bij mij om de hoek (zie bijgaande foto’s)
Is toch niet normaal deze camper, wat moet deze wel niet gekost hebben. Is volgens mij de Bentley of Rolls Royce onder de campers. Deze man heeft zelfs een eigen ladder bij zich, want anders komt hij niet op zijn camper.  Ook zit de deur gewoon in t midden. Ik ben wel 10x langs gewandeld om deze te bekijken. Bizar.  Mocht iemand weten wat deze kost dan graag laten weten aan redactie OSV.

Nu naar de wedstrijd, we speelden zondag om 10u15 uit tegen Antibarbari 10, dus wist al dat ik iets waardevols zou moeten afgeven om sleutel te krijgen van kleedkamer. Dit is enige vereniging die dit altijd eist. We zaten in Kleedkamer 6 gebouw SDV en we speelden op veld 2 van NOC Kralingen.
Kunnen jullie het nog volgen, al die namen, hahaha

Vandaag hadden we 15 man, zie bijgaande opstelling, dus konden lekker doorwisselen.  Tegenpartij had er volgens mij 16, er liepen in elk geval veel spelers tijdens hun opwarming. Maar ja wat wil je ook, is zo'n grote vereniging met zoveel teams op zondag.  Alle nationaliteiten liepen bij hun, vooral veel Franse studenten.

Na goede opwarming floot de scheids om 10u15 de wedstrijd op gang.  Vandaag zou Remy beginnen met vlaggen, en moet zeggen dit was een nieuwe ervaring voor me.  Remy coachte me namelijk vanaf de zijlijn, en dit werkte echt. Hij zweeg geen minuut maar het hielp wel.  Ik voelde me veel zekerder en zijn tips/coaching waren effectief.  De eerste 10 minuten ging het spel op en neer, weinig echt goede kansen. Na 7 minuten was er wel een doorbraak van hun spits, maar ik kom goed uit, ga plat en schop bal naar de zijlijn, en hun speler komt ten val. (maar was gewoon op de bal dus maakte echt geen overtreding). Na 12 minuten had ik een minder helder moment waarin ik gewoon te veel twijfelde. Er kwam namelijk een hoge bal richting hun spits net in mijn doelgebied, ik ga er wel op af maar verstijf opeens en daardoor kan hij de bal over me heen trappen in doel en was de 1-0 een feit.   Maar gelukkig herpakte ik me, en liet niet mijn kopje hangen.  Diverse keren stond ik op de goede plek dankzij Remy zijn coaching.   Aan de andere kant was Ben zeer bedrijvig en op zoek naar een doelpunt. Uiteindelijk werd hij ook beloond en kon de 1-1 op het scorebord zetten. Hierna bleven we kansen creeren, ook Mohab kreeg aantal kleine kansjes.  Uiteindelijk kon niet veel later Ben de 1-2 binnentrappen en iedereen vroeg zich uiteraard af of er een zuivere hattrick zou inzitten voor de rust.  Met nog 15 minuten te gaan loop ik schuin naar achteren en voel het gelijk in mijn hamstring schieten, dus ik val gelijk ten aarde en einde wedstrijd.  Toen ik thuiskwam heeft mijn vrouw gelijk gekeken en ze had goed nieuws hamstring was niet gescheurd gelukkig, het is een verrekking van de hamstring. Moet even rust houden nu, hoop dat het niet te lang gaat duren allemaal. Onze Thomas was gelijk present en zou de handschoenen overnemen en de wedstrijd uitspelen als doelman.  De laatste 15 minuten heeft hij nog aantal goede reddingen gedaan en kon hij ervoor zorgen dat tegenpartij niet meer scoorde.
Ook wil ik nog melden dat Thomas echt een prachtige uittrap heeft.  Zelf laat ik dit altijd over aan onze verdediging maar Thomas stuurde ze gelijk weg en nam zelf de uittrappen.  De eerste was echt zo zuiver en ver, de bal kwam net voor de voeten van Mohab die al aan hun strafschopgebied stond. Petje af hoor, kon ik maar zo uittrappen.

Tijdens de rust werden de wissels besproken en ging Patrick er ook uit, die wou even zijn enkel sparen waar hij al tijdje last van heeft. Uiteraard gingen we na het douchen het team aanmoedigen. Toen we aankwamen was het al 2-2 geworden, Antibarbari had zeer snel na rust gescoord, stand dus 2-2. Toen was het wel de wake up call dat we er tegenaan moesten, we wilden echt 3 punten meenenem vandaag.  Hierna kregen we echt de ene na de andere kans,  hoorde via Mark (die even taak van coach op zich nam) dat er 2 rechtmatige doelpunten afgekeurd zijn voor buitenspel, maar was echt geen buitenspel, hun vlagger stond echt totaal verkeerd telkens.  Gelukkig  bleven we het proberen en niet veel later konden we de 2-3 binnenschieten.   Tegenstander was even van slag hierdoor en niet veel later kon Mohab de 2-4 binnentikken.
En dat hij blij was kon je duidelijk zien, hij ging gelijk op zijn knieen en kuste de grond. Toen waren we een beetje onoplettend in de verdediging en daar kon Antibarbari van profiteren, en scoorden ze de 3-4. De laatste 15 minuten waren zenuwslopend, dat mag je wel zeggen. Met nog 5 minuten te gaan was er dan het verlossende doelpunt van Mohab, die de eindstand op scorebord bracht (3-5).  Nu had hij een andere move uitgevoerd na dit doelpunt, namelijk de welbekende Ronaldo move (SIUUUU! Move).

Dit was een verdiende en deugddoende overwinning, dankzij deze 3 punten staan we nu op een 6e plek, 2 plekken hoger dan we stonden.

Het is ook een traditie als een club dreigt te degraderen (de rode lantaarn) “ het degradatiespook” rondwaart.  Gelukkig gaat het niet om ons maar om Antibarbari 10 die momenteel laatste staat in onze poule. Na de wedstrijd kwam uit het niets opeens het degradatiespook het veld oprennen met in zijn handen de rode lantaarn.  Mohab had zijn zoontje mee, en die schrok wel even want spoken zijn natuurlijk niet leuk. Hij rende het totale veld rond en ging naar tegenstander.  Volgens mij snapten de meeste niet echt wat dit spook deed, is volgens mij niet echt iets die in t buitenland bekend is. Dus ze bleven rustig en schopten het spook niet in elkaar.  Uiteraard hebben we ook dit vastgelegd, zie bijgaande foto’s.

Volgende week spelen we wederom tegen Antibarbari maar deze keer het 11e . Deze zal plaatsvinden op ons mooie Olympia om 12u.

Wil deze keer mijn verslag eens eindigen met  “shocking news” . Toen ik net klaar was met dit verslag zag ik volgende stukje in de krant staan mbt zelfmoordpoging van voormalig Standard keeper Gilbert Bodart.   Dit bewijst toch maar dat het leven van een keeper niet zonder risico is, gezien alle stress/druk die altijd op zijn schouder rust. Ben ik even blij dat bij mij WC papier de redding is tegen alle stress/druk voor mijn wedstrijden.