tel. 0186-612740

OSV Zondag 2 wint van IJsselmonde 3
(Van onze gast-verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zondag, 4 februari 2024.
Op een uitverkocht (winderig) sportpark Olympia in Oud-Beijerland (ik telde maar liefst 8 (!) bezoekers de 1ste helft, na de rust nog maar 2) de topper/tobber, OSV 2 vs IJsselmonde 3. Nummer 8 tegen nummer 7 in de 5e klasse-05.

Huiskamervraag (en win een sapcentrifuge):
Waarom heet OSV 2, OSV 2?
Er is nl maar 1 zondagsteam bij OSV (wat zeg ik, in de hele Hoeksche Waard is er maar 1 zondagsteam) dus waarom niet OSV 1 genaamd??? Oplossingen kunt U opsturen naar OSV.  (Hoort U nooit meer iets van)

Vluchtgedrag:
Uw gast-verslaggever komt enkele malen per seizoen, met plezier, dit “vergeten”(maar unieke) team bezoeken. NB. Als je getrouwd bent, zoek je altijd excuses om op zondag moeder de vrouw en de kids te ontvluchten.

OSV 2; Vriendenteam
OSV 2 is een mooi team, een mix van “ervaring” (jong en oud), “internationals” (Belg, Syriers, Nederlanders & Beijerlanders), “atleten” en “atleten in ruste” maar bovenal een echt vriendenteam.
Voor, tijdens en na de wedstrijd is de sfeer opperbest, of er gewonnen wordt of niet, maakt niets uit.

Scheidsrechter(?):
Uw gast-verslaggever treft het helaas vaak niet qua scheidsrechter bij de wedstrijden van OSV 2. Iedere keer dezelfde scheids op het veld.
Een scheids die overeenkomsten vertoond met “Robocop”, “Manke Nelis”, een haat-liefde relatie heeft met de weegschaal en duidelijk geen “Bas Nijhuis-kloon” is.  Als een “Sinterklaas” strooit hij met kaarten en voor, tijdens en na de wedstrijd “stoomt” hij als de stoomboot. NB. Wat dan weer wel voor deze scheids pleit……. Vaak blijven bij hem de punten wel in Oud-Beijerland…. Dat dan weer wel!

Ook vandaag was hij de leidsman bij deze wedstrijd (spoiler-alert: ook vandaag strooide hij weer met kaarten)

De wedstrijd van vandaag:
Omstreeks 10.30 uur (nadat de laatste speler van IJsselmonde klaar was met zijn plaspauze) klonk het eerste fluitsignaal vandaag.  Beide teams tasten elkaar de eerste minuten af en de kansen bleven schaars. De eerste echte kansen waren voor OSV maar het vizier stond nog niet op scherp bij, met name, topspits Ben. Aan de andere kant moest doelman Mario een aantal keren handelend optreden bij afstandsschoten van IJsselmonde. Na 23 minuten pakte de scheids zijn eerste “moment of fame”. Hij zag (als enige?) een bewuste elleboogstoot van een speler van IJsselmonde. In 1 vloeiende beweging toonde hij de gele kaart aan de (verbaasde) speler van IJsselmonde. “Slachtoffer” Diego, met een luide schreeuw neervallend na de elleboog, was in 1x “hersteld” van de “aanslag”…. NB. Die gaat dus door voor een Oscar-nominatie!!!

Met de nodige (Turkse) commentaren: Ollum, Aaimenak, Bon Bok en andere onverstaanbare “termen” werd de gele kaart “geaccepteerd” (ahum).  NB. In de rust werd de vrede alsnog getekend tussen de scheids en de “dader”.

Nadat de tijdstraf was uitgezeten en IJsselmonde weer compleet was, viel er een doelpunt te bewonderen (41ste minuut). Een voorzet vanaf rechts werd door iedereen, inclusief keeper, gemist waardoor de rechtsbuiten van IJsselmonde (nummer 8) helemaal vrijstaand kon binnenkoppen bij de 2e paal.  De 0-1 bleek ook de ruststand te zijn.

De 2e helft, Syrische Twins slaan toe:
In de 2e helft startte OSV met een aantal “verse krachten” en dit resulteerde direct in de gelijkmaker (47ste minuut). Een “Syrische combi”, voorzet van Mohab en kopbal van Shadi. Droomstart voor OSV.

In de 68ste minuut nam OSV de voorsprong. Een snelle counter werd door Calvin afgemaakt met een droge schuiver. 2-1 voor OSV.

IJsselmonde gaf niet op en gooide er nog een schepje bovenop. Er volgde een paar hachelijke momenten voor het doel van OSV maar de Belgische doelman, Mario, hield zijn doel “schoon”.

In de 83ste minuut viel de beslissing. Een overtreding op Dennis (OSV) in het eigen strafschopgebied echter de scheids floot niet. Dat was maar goed ook want uit het geven van de “voordeelregel” viel de 3-1.  Beide “Syrische twins” konden met z’n tweeën af op de keeper van IJsselmonde en nu was het Mohab die het beslissende tikje gaf.
NB. De scheids zou de scheids niet zijn als hij ook niet even zijn “momentje” na deze goal zou pakken. Doelpuntenmaker Mohab trok zijn shirt uit na het maken van het doelpunt en werd “beloond” met een gele kaart. Leuk hoor, scheids…..

Hierna probeerde IJsselmonde snel de aansluitingstreffer te maken echter hierin slaagden zij niet. Ook niet toen de doelman van OSV in de 82e minuut geblesseerd uitviel met een bilspierblessure (ipv dat hij de bal gewoon klem vastpakte had hij een volleybal beweging uit zijn hoge hoed getoverd om de bal weg te slaan waardoor hij keihard op zijn kont/bil terechtkwam, anders had hij gewoon de wedstrijd kunnen uitspelen)   en vervangen moest worden door een veldspeler. Die hield gelukkig ook zijn doel schoon de laatste minuten.
PS. Uit betrouwbare bron heeft Uw verslaggever gehoord dat de bilspier van Mario reeds weer genezen is. Hij heeft de spier een uurtje of 2 laten masseren door zijn “madame”.  Win-Win situatie heet dat….

Na 90+4 minuten floot de scheidsrechter af. De 3 punten bleven in Oud-Beijerland. Het bier na afloop smaakte hierdoor alleen maar lekkerder.

Stand van zaken:
Qua stand veranderde er niets. OSV blijft 8e (9 punten) staan en IJsselmonde 7e (10 punten)
Volgende week speelt OSV 2 een uitwedstrijd tegen COAL 3.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is zondag, 3 maart 2024, aanvang 10.30 uur. Tegenstander is dan GLZ Delfshaven 4. Mooi affiche.

Toegangskaarten zijn nu al te koop (voor weinig). Vol=Vol.

Dennis (aka Pil).
Na een week met een zware longontsteking op bed te hebben gelegen, vandaag toch present (voor het team). Vooraf grapjes maken dat hij snel een gele kaart zou gaan “pakken” zodat hij op de bank “rust” kon houden.
Binnen een half uur valt Pil uit met een (pittige) knieblessure.
Heel sneu natuurlijk. Daarom als “troost” deze award.