3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

Vandaag begin ik mijn verslag met een tip voor de oudere mannen die nog steeds voetballen op zondag.

Op onze leeftijd is het belangrijk om goed de conditie bij te houden want ik wil op zondag altijd mijn uiterste geven.  Mijn dochter had een goed idee namelijk volgende.  Gisteren had ze me gevraagd om haar tuin aan te pakken, maw alle tegels die er nu liggen moesten er uit, en nieuwe tegels moesten er ingelegd worden. In de gietende regen zijn we een 4 tal uur bezig geweest, maar “ mission accomplished” . Zie bijgaande foto’s als bewijs.   Nu moeten we nadat alles ge-egaliseerd is nog de nieuwe tegels leggen.  Moet zeggen dat ik na 4 uur geen sterretjes zag maar tegeltjes.  Had dus alvast een goede warming up gedaan voor de wedstrijd van deze morgen.    Hoopte wel dat het zondag niet zo zou regenen, want 2x helemaal zeiknat tot aan mijn boxershort toe, nee bedankt.

Vandaag was de Heinenoord tunnel weer dicht richting Zuiden, dus we hadden al zo n vermoeden dat we niet stipt om 10u30 zouden beginnen. En ja hoor tegenpartij kwam dus te laat op ons complex aan, we zijn ook veel te lief door dit altijd te accepteren. Tegenstanders kunnen toch ook zorgen dat ze op tijd zijn als de tunnel dicht is, wij zijn tenslotte ook altijd op tijd als de tunnel richting Noord dicht is.  Ook kwamen ze in plukken van 4 aan gehuppeld, dus hierdoor vertraagde alles enorm.   Er waren er ook zelf die nog aankwamen toen de eerste helft al bezig was.
Al snel hadden we het idee dat dit niet het echte team was, want er liepen aantal spelers tussen die volgens ons hoger speelden.  Tijdens de opwarming kwam er al eentje tegen mij zeggen:  “ oppassen van nr 10 want die heeft heel hoog gespeeld”
Ook had onze sponsor Dennis zijn huiswerk gedaan, zie bijgaande artikeltje die hij had gevonden mbt standaardelftal van Pretoria. Dit verklaart uiteraard dat er een aantal zeer goede spelers bijzaten deze morgen.  Is jammer dat dit oogluikend toegelaten wordt in 5e klasse.
Dankzij tegenstander begonnen we dus pas om 10u45 aan deze wedstrijd.

Voor de wedstrijd was ik ook nog even goed in paniek, want tijdens omkleden kon ik nergens de zwarte keeperssokken vinden, die zaten dus gewoon niet in de wastas. Ben altijd de eerste en ben 5 minuten bezig geweest om ganse tas binnenste buiten te keren. Uiteindelijk kon ik niet anders dan blauwe sokken aan te trekken, maar dit was echt geen gezicht. En dit was eigenlijk extra stress die ik niet kan gebruiken voor een wedstrijd. Deze week ga ik dus op zoek naar dit paar sokken. Hoop dat ik ze kan vinden tegen volgende week.

Vandaag hadden we een nieuwe scheidsrechter die ons een eerste keer floot. Voor de wedstrijd riep hij iedereen in de middencirkel, en gaf een korte toespraak mbt respect in t voetbal. Ook dienden we handen te schudden met tegenpartij (zie bijgaande foto), voelde net alsof we selectie voetbal speelden.   Was wel even speciaal gevoel zo op de zondagochtend.

We hadden vandaag 15 man, dus we konden lekker doorwisselen. (zie bijgaande opstelling)

Deze keer kwamen we niet goed uit de startblokken en na 5 minuten was de 0-1 al een feit.  Pretoria zette een goede combinatie op in mijn 16 meter gebied en eentje schoot hem hoog in het doel. Maar we lieten niet gelijk de kopjes hangen en in de 12 minuut konden we de aansluitende treffer scoren en was het al 1-1 .  Goal ontstond met een goede aktie van Pil, die de bal perfekt meegaf aan Ben, die om de keeper heen gaat en schuift de bal laag in het doel.    Hierna was het spel gelijkwaardig, alleen krijgt tegenpartij in de 19e minuut een penalty , maar velen dachten dat dit echt onterecht was want hun aanvaller had hier voorafgaand zijn been zeer hoog uitgestoken, dus dit moest eigenlijk afgefloten worden. Maar scheids wilde niet meer veranderen van mening en ze kregen penalty. Deze schoten ze perfekt binnen.  Hierna bleef Pretoria druk zetten, en niet veel later in de 23e minuut krijgen ze weer goede kans, en kunnen ze me een derde keer verschalken met een lob over me heen, dus stand toen 1-3.
In de 29e minuut werd Remy foutief naar de grond geduwd in hun strafschopgebied en kregen we dus penalty.  Deze schoten we perfekt binnen en stand was dus 2-3 geworden.  Doel was om tot de rust deze stand te houden , maar hier zijn we niet in geslaagd.
Er was de ene na andere aanval richting mijn doel. En in minuut 34  wordt de bal afgelegd , terwijl ik uitkom, en kan men de bal voor leeg goal binnenschieten. En in de 44 e minuut komt er een hoge bal naar voren die door eentje perfekt binnen gekopt wordt. We gingen dus rusten met een 2-5 achterstand.

We hadden dus veel te bespreken tijdens de rust en we moesten even goed de wissels doorvoeren en iedereen op de goede plek zetten.
Toen we uit de kleedkamer kwamen waren er paar extra supporters bijgekomen om ons aan te moedigen om toch nog een overwinning eruit te slepen, oa hr en mevr Rosmolen, die altijd trouw mijn verslagen lezen.
Ook had ik een kort gesprek met de eigenaresse van de zeer leuke webwinkel voor kinderen namelijk B&L kidswear, wat staat voor Billy & Lilly .  Ze kwam haar man Sebas aanmoedigen want die kwam 2e helft erin en was zijn enkelbrace vergeten .
Voor iedereen die kinderen heeft zou ik jullie deze website kunnen aanbevelen, hun kleding gaat van maat 98-104 t/m 158-164.  Zou zeggen allen even naar volgende website gaan www.billy-lilly.nl    Misschien hebben we er een nieuwe sponsor bij voor volgende  seizoen , maar dan moeten we allen natuurlijk veel bestellen bij B&L.

Nu naar de tweede helft. We wisten dat het niet makkelijk zou worden, en toen zagen we dat zij er een nieuwe speler hadden ingebracht namelijk nr 12. Die was bizar snel, zijn eerste aktie in de 55e minuut was al gelijk een doelpunt. Hij begint vanaf hun achterlijn en ging volgens mij 3/4 man voorbij van ons en kwam alleen op me af, en schoot de bal binnen.  Was net roadrunner , niemand kon hem bijbenen bij deze aktie, en de 2-6 was dus een feit.   Hierna bleef deze nr 12 goed spelen en vele ballen gingen naar hem.
In de 59e minuut kunnen we dmv een goede dribbel alleen voor mij komen en de bal over me heen lobben.  (stand 2-7)    Nog steeds bleven we erin geloven om toch nog iets te doen aan onze achterstand en in de 61e  minuut werden we hiervoor beloond.  Er is een prachtige steekbal van Mohab naar Shadi.  Shadi komt alleen voor de keeper en blijft uiterst rustig en wipt de bal perfekt over de uitkomende keeper, stand dus 3-7.   Maar jammer genoeg kan Pretoria in de 68e minuut de 3-8 scoren.  Dit was wederom een bizarre sprint/dribbel vanaf de zijkant, deze speler steekt heel het veld over de breedte over en schiet de bal binnen.   Nog was het niet voorbij want in de 75e minuut scoren ze de 3-9 .  Was wederom een mooie aktie, ik duik nog naar de bal maar ben net te kort, en kan bal niet in corner slaan.

De laatste 15 minuten proberen we nog alles om nog te scoren, maar we hadden ook geen geluk. Een mooi afstandschot van Ben spat uiteen op de paal , en we krijgen nog best wat kansen, maar scoren lukt niet meer.  Dus eindstand is geworden 3-9, deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten en vooruitkijken naar onze volgende opdracht namelijk de uitwedstrijd volgende week om 10u tegen het altijd lastige GLZ Delfshaven 3.

Op zich was het deze ochtend een sportieve wedstrijd, maar er was wel 1 speler die best irritant was.  Hij was superdruk en had soms wel vervelende opmerkingen richting spelers/scheids. Gelukkig konden zijn tegenspelers hem in toom houden, we hoorden regelmatig zijn naam roepen (Ella) en dat hij zich moest rustig houden.   Nu krijgt onze Sebas het liedje  “Ella”  van de Franse zangeres France Gall niet meer uit zijn kop, de ganse nacht hoorde hij dit deuntje.  Uiteraard werd er in onze groepsapp hierop gereageerd, deze keer door Richard. Die zei:

“ Poupee de cire, poupee de son”  is mijn favoriete song van France gall.

Je ziet dat het altijd wel gezellig is in onze groepsapp. Iedereen heeft altijd wel iets te melden.