Wedstrijdverslag Oud-Beijerland 1 - FC Dordrecht (am) 1 (23 apr 2019)

23 april 2019 20:00

Accommodatie

Onbekend

OSV OUD-BEIJERLAND VERLIEST VAN FC DORDRECHT

OSV Oud-Beijerland heeft dinsdagavond op sportcomplex “Olympia” het duel om de Corso Casino Cup tegen de amateurs van FC Dordrecht verloren. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal stond na 25 minuten spelen weliswaar met 3-0 voor, maar verloor uiteindelijk de wedstrijd toch met maar liefst 3-7.

Dat FC Dordrecht voor OSV een onbekende tegenstander was, bleek pas na afloop. In de eerste minuut immers kopte John van Tiggelen voor OSV al een bal op de lat. De thuisploeg combineerde in vlot tempo en het was wachten op de eerste treffer. Die viel al in de 11e min. toen Ricardo Danning vanaf 11 meter mocht aanleggen, na een handsbal: 1-0. OSV ging slordig om met de kansen en zag aan de andere kant een schot van Ilhan Solak en een kopbal van Roy Tuinder rakelings naast gaan. Maar in de 21e min. was het Shurnel Francois, die na een combinatie met John van Tiggelen de 2-0 binnen schoot. Kort hierna viel ook de 3-0. Stephan Baaij zag na een solo zijn puntertje op het doel via het hoofd van Joey Faasen achter doelman Jarno Teuling in het doel verdwijnen. Een minuut later was het Jock de Burgo, die met zijn voorzet vanaf de achterlijn John van Tiggelen een niet te missen kans bood, doch van dichtbij kreeg de aanvaller de bal toch nog over het doel. OSV bleef collectief de aanval zoeken, maar werd in de 33e min. echter verrast door een snelle counter, waarbij de gretige Roy Tuinder over de as van het veld werd weggestuurd en de bal langs de uitgekomen Tom Kukler wist te schuiven: 3-1. Voor de thuisploeg ogenschijnlijk niets aan de hand. Een vrije trap van Shurnel Francois werd in de 42e min. door doelman Jarno Teuling uit de bovenhoek geplukt en kort hierna werd een inzet van diezelfde Francois door de doelman uit de hoek gedoken. Maar met alle spelers van OSV op de helft van Dordrecht was er in de 45e min. wederom een snelle counter van de bezoekers over de as van het veld en ging Ilhan Solak er ‘op de brommer’ vandoor en was de OSV-doelman opnieuw verslagen: 3-2. In de extra tijd die volgde was er een identieke situatie en zo stond het bij het rustsignaal van arbiter Jaap van Drunen tot grote verrassing toch echt 3-3. De tweede helft was nog geen minuut oud of de bal lag opnieuw in het OSV-doel. Ook nu weer was het Ilhan Solak, die ditmaal over de linkerkant iedereen zijn hielen liet zien en doeltreffend was: 3-4. Het was een lesje in effectiviteit, die hierna ook nog een vervolg zou krijgen. Want waar Jan Jaspers en Shurnel Francois kansen lieten liggen, daar gingen de bezoekers beter met de mogelijkheden om. Uit een lange bal vanaf de zijkant was het Roy Tuinder, die in de 72e min. op snelheid de 3-5 binnen wist te schieten. Diezelfde speler stond in de 80e min. ook vrij bij de tweede paal om een lange rush van Joey Faasen over de rechterkant doeltreffend af te ronden: 3-6. Hoewel OSV met het inbrengen van Koen Scheurwater in de spits nog iets aan de achterstand probeerde te doen, was het in de slotminuut toch weer Roy Tuinder, die een verre bal vanaf de middenlijn buiten de “16” meteen op zijn slof nam en buiten bereik van doelman Tom Kukler in het OSV-doel zag eindigen: 3-7. Door deze overwinning gaat FC Dordrecht door naar de volgende ronde. De prima leidende arbiter Jaap van Drunen uit Maasdam toonde geel aan Roy Tuinder. OSV Oud-Beijerland oefent op zaterdagmiddag 4 mei a.s. weer op Sportpark De Molenwei tegen Heerjansdam.

OSV Oud-Beijerland – FC Dordrecht 3-7 (3-3): 11. Ricardo Danning 1-0 pen.; 21. Shurnel Francois 2-0; 25. Stephan Baaij 3-0; 33. Roy Tuinder 3-1; 45. Ilhan Solak 3-2; 45+2. Ilhan Solak3-3; 46. Ilhan Solak 3-4; 72. Roy Tuinder 3-5; 80. Roy Tuinder 3-6; 90. Roy Tuinder 3-7.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler – Jock de Burgo, Loek Visser, Bas Koelemeijer en  Jurriaan Lindhout (83. Koen Scheurwater) – Thomas Lagerweij (46. Tim Wiendels), Stephan Baaij, Shurnel Francois en Ricardo Danning – Jan Jaspers en John van Tiggelen (61. Philip Barel).

FC Dordrecht AV: Jarno Teuling – Mo Louazna, Rianto Vrutaal, Joey Faasen en Mourad el Arbaoui – Marvin Tims, Frank Barendregt, Michael Bosua (46. Silvano Domacasse) en Jowi Wilson (46. Joey Besemer) – Ilhan Solak (76. Nigel Suise) en Roy Tuinder.