3028HW
ROTTERDAM
tel. 010-4520770

Denk dat er vandaag aantal trouwe lezers van mijn verslagen met kleine oogjes wakker zullen geworden zijn en met een katertje.  Want gisterenavond was het bekende en beruchte HOEKSCHE BIERFEST in Strijen.
We hadden een verslaggever te plaatse namelijk Sebas, die had me zelf uitgenodigd want had nog 1 kaart over.  Maar heb netjes bedankt met de volgende woorden :

“Nee, sorry Sebas ! Ik heb wedstrijd zondag, stuur je me wel paar foto's door om de sfeer te proeven als ik aan mijn watertje lurk”

In bijlage aub de foto aan te treffen, zoals je kan zien zagen ze er echt als “Bayerische leute” uit. Volgens mij was het een gezellige boel en denk dat het bier rijkelijke vloeide gisterenavond. Op naar de volgende editie.  Sebas had gepast voor een schnitzel want hij is meer van 't bier, hij heeft aantal litertjes op, heb ik uit betrouwbare bron vernomen. Hij doet ook even geen projekten nu, want anders zit straks elk dak van zijn huizen er scheef op.

Toen ik vanmorgen wakker werd was ook de F1-race aan de gang in Japan, en Max is dus voor de 2e keer op rij wereldkampioen geworden door een tijdstraf die Leclerc had gekregen. Race was lange tijd stilgelegd door enorm veel regen, en ze hebben net voor t donker werd nog de race toch kunnen uitrijden.  Knappe prestatie van Max.

Tot slot wil ik nog  2 andere knalprestaties melden die dit weekend hebben plaatsgevonden.
-  Werelduurrecord fietsen van Filippo Ganna , maar liefst 56792 km heeft hij gereden, en dat op een fiets uit een 3D printer. Bizar toch (zie bijgaand)
-  Een Noor genaamd Gustav Iden heeft het wedstrijdrecord op WK Ironman op Hawaii verpulvert. (zie bijgaand artikel)   Ik denk dat Remy en zijn vrouw getuige waren van deze topprestatie, want zijn vrouw heeft ook de Ironman gelopen (en gezwommen en gefietst).

Nu genoeg uitgeweken , nu is het tijd voor de wedstrijd van vandaag.  We speelden 12u30 uit tegen GLZ Delfshaven 6.   We zakten af met 13 man, was allemaal even spannend nog deze morgen door een afmelding van Calvin.
Die moest vandaag weer invallen op zijn werk, het blijft echt in elke sector een drama om mensen te vinden en jobs in te vullen, dus ook in de sportschool wereld waar Calvin in werkt.  Gelukkig is TZ er in geslaagd om nog een vervanger te regelen.

We begonnen de wedstrijd weer onder een stralend zonnetje, en we speelden weer in onze vaste 4-4-2 opstelling. We hadden weinig opwarmtijd omdat het echt een crime was om de auto ergens te parkeren. Ik was de eerste maar stond helemaal ergens in een woonwijk.  Hier moest betaald worden maar de automaat deed het niet, dus als ik bon krijg dan ga ik de foto die ik heb genomen van de automaat doorsturen als bewijs.  En Parkline heb ik niet, ben niet zo handig met al dit soort apps.

Precies om 12u30 floot scheidsrechter wedstrijd op gang.  Tegenpartij kwam beter uit de startblokken deze keer, in t begin was er eigenlijk weinig te melden, denk dat de eerste 15 minuten alles zich afspeelde op  't middenveld.
Maar in de 16e minuut begon de wedstrijd dan echt, en jammergenoeg kreeg GLZ de eerste kansen voor mijn doel. Toen brak hun nr 55 door onze verdediging , en kwam alleen op mij af. Ik timede goed en ging op precies goede moment plat en kon met mijn voet de bal onschadelijk maken.  Hierna bleven ze kansen creeren en niet veel later is er weer een goede aktie van hun, maar wederom kan ik op t goede moment al vallend mijn linkervoet er tussen gooien en bal wegtrappen.  Tegenpartij telde deze al, ze hadden nooit verwacht dat ik die nog zou hebben gehad. Aan de andere kant probeerde we gaatje te vinden maar kwamen er moeizaam door, kregen wel paar corners maar tot scoren kwamen we niet. Met nog 15 minuten te gaan krijgen ze corner welke ze hoog voorgooien maar ik spring precies hoog genoeg tussen iedereen in en pak de bal klemvast, leek wel alsof ik vleugels had.  (maar nee ik drink geen redbull, lust ik echt niet, dus sprongkracht komt denk ik door de watertjes die ik gisterenavond heb gedronken.)   Hierna proberen we nog het eerste goal te maken maar zonder succes.  Met nog 1 minuut te gaan struikelt hun aanvaller over zijn eigen voeten, in een duel met Bob. Maar wat doet scheids, hij fluit strafschop.  Ik weer op mijn lijn gaan staan, wederom heen en weer springen en zwaaien met mijn armen, om tegenstander uit zijn concentratie te krijgen.  Wederom kies ik de goede hoek, duik ik naar de bal, raak ik hem nog aan maar omdat hij snoeihard schoot kon ik hem niet in corner boksen.  Echt balen net voor rust de 1-0 tegenkrijgen.  Tweede helft moest beter op aanvalsgebied, maar we waren zeker nog niet kansloos.

Tweede helft begonnen we met frisse moed en we zouden proberen de aansluitende treffer te scoren.  We krijgen wederom aantal kleine kansjes maar echt doelgevaar creeren we niet.  GLZ daarentegen kreeg echt veel kansen in de eerste 20 minuten.  Probleem voor hun was dat ik alles eruit haalde eigenlijk.  Hun nr 55 kwam zelfs paar keer naar mij toe met de vraag “ Keeper wat doe je me nu aan”   Hij had gewoon 4 loepzuivere kansen maar telkens zat ik er tussen met mijn hand of voet.
Hij zegt wederom dit is nu al de 4e keer, kappen nu.  Jammergenoeg kregen ze in de 20e minuut kans om aan te leggen wat ze ook deden en schot uit de tweede lijn komt eraan, ik duik goed maar bal ging net naast mijn vingers in de verre hoek.  De 2-0 was een feit, was echt balen dat na al die kansen die ik afstop ze dan toch de 2-0 binnenschieten.  Hierna kregen ze nog steeds kansen , maar telkens de eerste bal kon ik wegboksen of vangen, jammergenoeg waren we niet scherp op de 2e bal, en hierdoor slaagden ze er in om de 3-0 binnen te tikken.  Wedstrijd wel gespeeld, want met nog 15 minuten te gaan wordt PIL 10 minuten uit t veld gestuurd (gele kaart dus)  en niet veel later krijgt onze Bob eerst gele kaart maar door commentaar achteraf werd dit een rode kaart, dus we stonden met 9 man op 't veld.  Is niet fijn als je 3-0 achterstaat. Gelukkig houden we met zijn allen stand en laten we ze niet meer scoren.  Toen mocht PIL nog de laatste 5 minuten erop, en met 10 man slagen we er nog in om tegen te scoren, Tim is deze keer de doelpuntenmaker. Dit verzachte iets de pijn, zeker omdat je maar met 10 man stond op dat moment.  GLZ probeert nog wel maar ik hou mijn netten schoon tot laatste fluitsignaal.

Was wederom een sportieve pot op het scherpst van de snede, al vonden we dat scheidsrechter niet altijd correcte beslissingen nam, gezien GLZ geen enkele kaart heeft gekregen, en eerste helft was er echt een aanslag op Dennis, maar die werd dus niet bestraft.  Misschien als hij de penalty niet had gegeven zo net voor de rust, was het een andere wedstrijd geworden.

Wat na het laatste fluitsignaal gebeurde wil ik toch ook nog even neerpennen. Bij het naar de kleedkamer lopen en de handshakes uitdelen kreeg ik van iedere speler van tegenpartij een enorm complimentje. Ze riepen in koor “jij bent 'Man of the match'” .  Ook zei er eentje toen ik mijn leeftijd zei “ respect man, jij hebt een conditie waar vele jonkies kunnen van dromen” . En het hield maar niet op, niet eentje had niets gezegd over mijn prestatie.  Ook eigen team kwam me allemaal feliciteren.  Dennis had genoten zei hij van mijn optreden. In de kleedkamer bleven de complimentjes komen, werd er echt even stil van, was best ontroerd hierdoor. Dat mogen jullie gerust weten.  Dat ik dit op mijn oude dag nog allemaal mag meemaken.

Toen ik thuiskwam kreeg ik ook nog een superleuk appje van Lars. Hij gebruikte de woorden “ magistrale wedstrijd gekeept”. Jullie mogen ook weten dat dit echt allemaal in overleg gegaan is met team.  Zij hadden me opgedragen mezelf op te hemelen wat ik zelf best moeilijk vind.  Want over jezelf alleen maar iets positief schrijven is toch echt moeilijk, hoop dat jullie begrip hebben hiervoor en me niet een “ Dikke Nek” vinden die zichzelf ophemelt.

Moet wel zeggen dat het toch een dubbel gevoel is na zo'n wedstrijd , dat je dan toch nog verliest met 3-1.  Maar competitie is gelukkig nog lang, dus op naar de volgende wedstrijd, volgende week zondag thuis tegen Nieuwerkerk 2.
Dan moeten we gewoon de 3 punten thuis houden.