Langeweg 22
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

Vandaag wil ik toch graag beginnen met minuut stilte (dus graag iedereen even minuut stilte en bek houden) .
Vanmorgen stond ik op om 5u voor mijn eerste kakje van de dag en wat zie ik op de social media:

“Dodental voetbaldrama Indonesie naar beneden bijgesteld, zeker 125 slachtoffers” (zie bijgaande stukje)

Waar gaat dit naartoe met het voetbal.  Zag ook gisteren dat er zaterdag weer 6 wedstrijden in amateurvoetbal het einde niet hadden gehaald. Door o.a. bedreigingen aan scheidsrechter, …   Voetbal moet toch een feest zijn. Echt bizar dit.

Vandaag speelden we pas om 12u, daar onze tegenstander Spartaan 20 een katholieke vereniging is, ook thuis moeten we ons dan aanpassen aan hun. Vandaag dus onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.  We hadden deze week 14 man op papier (zie bijgaande opstelling), dus was lekker rustige week voor TZ.
Tegenstander kwam ook met 14 man afgezakt naar Olympia.  Zij hadden vorige week gewonnen met 3-2.

Kantine werd vandaag opengehouden door onze voorzitter Sjaak, bij deze willen we hem hartelijk hiervoor bedanken. Uiteraard zouden we na de wedstrijd drankje doen met zijn allen.

Voor de wedstrijd hadden we ook het hoog bezoek van onze ex-speler, professor Kili,  die gaf ons een snelcursus tactisch inzicht, zie bijgaande foto, was dus duidelijk alle ballen op zijn stropdas. Calvin was iets later vandaag want die had een lange WC-sessie gehad (ben dus niet de enige met dit probleem).Er zat gewoon iets niet lekker in zijn buik, maar gelukkig kon hij 2e helft gewoon meedoen.

Onder een stralend zonnetje begonnen we stipt om 12u, scheidsrechter van dienst was Bart vandaag, die afgelopen maand papa is geworden voor de eerste keer van een prachtige dochter.  Bart van harte gefeliciteerd namens Zondag 2.

Wedstrijd begonnen we zeer geconcentreerd en gelijk was er enorme druk op hun helft.  Spartaan'20 kwam weinig over hun eigen helft in 't begin. Was al snel duidelijk dat we op zoek gingen naar de openingstreffer. We werden beloond voor ons aanvalsspel en na 15 minuten was er een schot van Marvin op hun keeper, die bal nog wel raakt maar de 1-0 was een feit. Jammergenoeg konden we niet lang genieten van onze voorsprong, want 5 minuten later weet Spartaan 20 te scoren, en de 1-1 was een feit. Hierna blijven we in de aanval en creeren we echt goede kansen maar scoren lukt niet.  Tegen het spelbeeld in komt tegenstander 1-2 voor te staan.  Met nog 20 minuten te gaan zouden we er alles aan doen om gelijk te maken, en uiteindelijk lukt dit.  We krijgen met nog 5 minuten te gaan een strafschop wegens handsbal van 1 van hun verdedigers.  Diego is dit jaar de man van de penalty's en schiet snoeihard binnen via de paal, dus de 2-2 stond op scorebord. Hiervan hebben we ook beeldmateriaal,  zie bijlage.

Misschien ook nog even goed om te melden, onze Pieter had een aanvaller foutief gestopt en penalty veroorzaakt.  Deze werd genomen door hun keeper, dus was wel mooi oog in oog met hun keeper.  Ik stond een beetje heen en weer te springen op mijn lijn en op moment dat hij strafschop nam koos ik de goede hoek en kon in dus penalty stoppen met mijn buik.  Hij krijgt nog tweede kans maar hij schiet 2e kans heel zacht en ik kon me op de bal storten, dus geen score.  Twee minuten later moet ik nogmaals tussenbeide komen, wederom met mijn buik, maar wel effectief dus.  Ook al had ik even geen adem, ik ging gewoon door op adrenaline, en wist dat ik straks op adem kon komen tijdens de pauze. Tijdens de eerste helft kwam hun nr. 10 nog naar mij, met de vraag “Keeper wat heb je gegeten gisteren ?” .Neem aan dat dit een complimentje was richting mij.

Tijdens de rust onder het genot van een lekker gezet siroopje door onze voorzitter kwam iederen tot rust en deden we de wissels doorspreken.

Tweede helft begonnen ze met een andere keeper, want hun eerste keeper had last van blessure en moest eruit.  Wederom beginnen we furieus aan de wedstrijd, en gelijke enorme druk op hun doel.  Middenveld en defensie van ons gaf weinig weg, dus men kwam niet over onze middellijn.  Uiteraard bleef ik alert mochten ze eens uitbreken.  Na 15 minuten tweede helft werden we beloond en kon Ben de 3-2 op scorebord brengen.  We  bleven echt mooie aanvallen opzetten en bal ging goed rond, wat dan weer resulteerde in de 4-2, was wederom Ben die kon scoren.  Spartaan kon weinig doen aan onze aanvalsdrift en kregen dus weinig kansen.  Aan de andere kant kregen we wederom een penalty, deze keer zou Marvin deze nemen (ook deze is vastgelegd op camera , zie bijlage)  Heb uren zitten nadenken hoe ik deze zou verwoorden in mijn verslag. Keeper van tegenstander had geen zin om op de lijn te gaan staan,  hij was zo onder de indruk van postuur van Marvin, dat hij gewoon schrik had om in doel te staan.  Uiteindelijk liep hij schoorvoetend toch op de lijn, en stond bevend te wachten op de knal van Marvin, die kon uiteindelijk wel scoren en de 5-2 was een feit.  Spartaan gaf nog niet op en probeerde de aansluiting te scoren, en dit lukte uiteindelijk nog ook, en de 5-3 was gemaakt.  Dus ze hadden weer hoop en begonnen meer druk te zetten, vooral dmv een zeer jong spelertje die eerste helft goed inviel.  Deze kreeg voortdurend de bal en was super snel   Op een bepaald moment kreeg hij goede kans en legde aan voor hard schot, maar die kon ik met 1 hand in corner boxen, dus kans weg.  Hierna kregen ze nog aantal corners maar scoren hieruit lukte niet.  We bleven aanvallen en met nog 10 minuten te gaan was er een goede aktie van Calvin en die lukte het om de 6-3 op scorebord te krijgen.   Hierna was er nog weinig te melden, er was wel nog even aan hachelijk moment voor onze nieuwe speler Niels, die een bal recht in zijn klokkenspel kreeg (ik hoorde de klokjes luiden want was net buiten mijn gebied)
Hij viel even ter aarde, maar kon gelukkig de wedstrijd uitspelen.

Toen vond Bart het welletjes en floot hij deze sportieve wedstrijd af en waren de eerste 3 punten een feit in nieuwe seizoen. Moet zeggen dat dit een verlossing was want voor zover ik weet was onze laatste winstpartij ergens in maart dit jaar, toen wonnen we een doordeweekse inhaalwedstrijd uit bij Pretoria met 2-3.  (was toen ook echt een nagelbijter).
Dus in de kleedkamer was sfeer uitgelaten en iedereen was happy. Uiteraard gingen we de derde helft nog even vieren in de kantine.  Hier zijn ook aantal foto's van gemaakt, zie bijlage. Snap wel niet waarom ik hier 2x op voorkom, nu denkt iedereen dat is de alcoholieker van Zondag 2 met de Tripel Karmeliets op de foto. Ik had afgesproken met Diego, welke ook een echt bierliefhebber is en de belgische biertjes ook kan apprecieren, dat als we wonnen we lekker een Tripel Karmeliet zouden drinken.

Bij deze akte hiervan, beloftes moeten uitgevoerd worden. Hadden we verloren dan had ik een Heineken moeten drinken, en sorry dat vind ik persoonlijk geen bier.  Dit zit best diep bij me. Ook onze professor Kili kwam lekker biertje meedrinken (uiteraard een 0,0% biertje want hij drinkt geen alchohol). Snap alleen niet waarom zijn hoofd er niet op staat eerlijk gezegd.  Zal dit wel even intern uitzoeken. Het bleef nog lang gezellig in de kantine en toen ging iedereen voldaan richting huis. Ik stap in mijn auto en weten jullie wat er op Radio 2 gedraaid werd, je verzint dit echt niet na zo'n mooie overwinning onder een stralend zonnetje. Ik had al mijn dak opengedaan van de auto, doe ik altijd als er zon is.  Radio stond op maximaal volume, en ik heb dus een BOSE installatie in mijn auto en die knalt echt goed.  Oh ja nu zitten jullie allemaal te wachten op welk liedje het was. Ziehier de oplossing:

'BELGIE' van Het Goede Doel.

Ik kreeg gewoon kippenvel toen ik dit hoorde en heb het volledig meegezongen met mijn voet op gaspedaal, en ik ben nog nooit zo snel thuisgeweest moet ik zeggen. Dit liedje is echt de max voor een Belg, blijf dit 1 van de mooiste songs ooit gemaakt door een Nederlandse band.  Ik ben Henk Westbroek (die ook een eigen kroeg heeft in Utrecht genaamd Belgie) nog steeds dankbaar voor dit lied.  Toen ik thuiskwam heb ik een heerlijk kopje soep op , die had ik by the way zelf gemaakt gisteren.
Was een pompoensoep met groentes. Ook heb ik nog een lekkere eierkoek op met schouderham.  Had wel honger gekregen van alle stress deze morgen voor de wedstrijd en uiteraard overwinningen zorgen voor eetlust.

Vanavond ga ik nog even lekker nagenieten  en de wedstrijd verder analyseren onder genot van een lekker biertje. Gisteren heb ik het laatste bierpakket ontvangen van mijn dochter, en er zaten weer 6 nieuwe biertjes in,zie bijlage de foto's.
Zitten paar leuke namen bij, ook aantal IPA s.

Volgende week staat uitwedstrijd op programma om 12u30 tegenstander GLZ Delfshaven 6.
Zou mooi zijn als we hier ook 3 punten kunnen meenemen.