Oldegaarde 665
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4801176

Ik hoop dat jullie niet ongerust waren mbt het niet verschijnen van mijn “beknopte”-wedstrijdverslagen, want is best tijdje geleden dat ik er eentje kon maken. Dit heeft alles te maken met de vele blessures waar de Van der Ham- formatie mee te maken had eind vorig jaar.
Hierdoor was onze laatste wedstrijd dus op 27 november, de wedstrijden hierna hebben we moeten uitstellen/verplaatsen. Gelukkig zijn we het nieuwe jaar 2023 goed begonnen, want iedereen is terug uit blessure.
Dit weekend en volgend weekend zijn inhaalweekends, vandaar dat we ze vroeg in het nieuwe jaar al aan de slag mogen. Denkt dat we echt 1 van de allereerste teams zijn die het nieuwe jaar vandaag al beginnen op competitie-niveau.

Na de vele regen van gisteren, heeft eigenlijk de ganse zaterdag geregend met wateroverlast tot gevolg in bepaalde delen van NL, (oa in buurt van Tiel) mogen we blij zijn dat we gisteren niet hoefden te ballen.  Zelf ben ik 2x helemaal zeiknat geworden tijdens het uitlaten van de hond.  Dat is t nadeel van een hond hebben, want ook in “ hondenweer”  moet hij uitgetalen worden.  En stinken dat hij dan doet als je terug binnen bent, best dat er geen geurtjes kunnen meegestuurd worden met de verslagen.  Want dan haakten jullie gelijk af denk ik.

Vandaag is het gelukkig droog gebleven maar er stond wel een snoeiharde en koude wind. We zakten vandaag af naar de Oldegaarde waar we sv Charlois 3 partij zouden geven. Zij staan momenteel 5e in de stand.  Hebben nog nooit tegen Charlois gespeeld volgens mij, is dus onbekende tegenstander. We hadden vandaag 13 man, zie bijgaande opstelling.

Speelden vandaag op hun hoofdveld omdat er uiteraard voor de rest geen competitiewedstrijden waren zo vroeg in januari.

We begonnen aanvallend en met goed combinerend voetbal aan deze wedstrijd.  Alleen was het tegenpartij die al na 1 minuut door de verdediging kroop en droogjes binnenschoot in de verre hoek. Iedereen was, inclusief mezelf, verrast van deze aktie. En de 1-0 stond al op scorebord. We lieten niet de kopjes hangen en gingen er vol voor, we bleven aanvallen en kansen creeren.  Bal ging goed rond en we waren dreigend  voor hun doel. Jammer genoeg weten we niet te scoren.  Charlois speelt vooral op middenveld en af en toe breken ze door onze verdediging.  Na 15 minuten leggen ze weer aan van net buiten mijn 5m gebied, ik duik naar de bal maar hij was laag en hard, dus onhoudbaar.  Voelde wel als zeer koude douche, en dat met al die wind.

Niet veel later stond de 3-0 op scorebord.  Maar we bleven positief elkaar aanmoedigen en gaven ons nog niet gewonnen. We werden uiteindelijk beloond voor onze aanvalsdrift, Remy weet te scoren met het hoofd (volgens mij). De keeper slaat hem nog wel eruit, maar bal was helemaal achter de lijn.  Maar scheids zei geen goal, maar toen gaf hun lijnrechter aan dat de bal helemaal achter was (echt top en sportief wat hij deed) dus de 3-1 was een feit.  Aanvallend bracht Charlois niet heel veel meer na deze aansluitende treffer. Ik moest wel nog 2x alert zijn en laag gaan, om 2 kansen in corner te slaan/trappen.  Met nog 5 minuten te gaan is er een rush naar voren van Mark, die bal aangespeeld krijgt en met zijn been richting doel trapt. De bal wijkt af op voet van 1 van hun verdedigers, keeper lag al plat en bal botst over hem in doel, dus net voor rust maken we de 3-2. Deed deugd om zo de pauze in te gaan, waren we wel aan toe, want 5 minuten voor rust werden we nog getrakteerd op forse hagelbui.
(moet zeggen was echt koud).

Onder het genot van een warme thee bespraken we onze taktiek voor 2e helft want alles was nog mogelijk in deze sportieve leuke wedstrijd. We kwamen dus zeer gemotiveerd uit de kleedkamer en niet veel later was de 3-3 een feit. Deze keer was het Ben, die slim de bal voorbij de keeper schoot, en 3-3 was een feit. Toen trokken we door en scoorden we een majestueus prachtig doelpunt, en stonden we voor. Jammer genoeg was dit maar van korte duur, want niet veel later was het 4-4. Nog steeds combineerden we goed en was het goed voetbal, wederom werden we beloond met een prachtig doelpunt van Remy, die heel slim de bal laag over de grond buiten bereik van hun keeper binnenschoot.  Nu maar vasthouden deze voorsprong met nog 30 minuten te spelen.  Charlois begon toen echt druk te zetten op middenveld en op mijn doel. Ze kregen enkele corners maar gelukkig kon ik deze onschadelijk maken. Maar was slecht uitstel want niet veel later is er de 5-5, ik krijg schot, los de bal en jammer genoeg rolt die tegen tegenstander en die scoort. Echt balen dat ik deze niet helemaal vast had. Toen werden we weer getrakteerd op een buitje en een fel schijnende zon, was niet makkelijk om de bal zo te zien aankomen, maar duurde maar 3 minuten gelukkig. Toen is er een zondagsschot van eentje van hun, maar die bal beland dus strak in de bovenste verre hoek,  hij schrok ook ervan dat deze bal erin ging. Hier kon ik echt niets aan doen. En toen ging het snel, ze bleven druk zetten en scoorden nog 2 maal, stand was dus toen al 8-5 met nog 5 tal minuten te gaan. Wederom proberen we er alles aan om te scoren, maar tevergeefs, hun goede keeper is paar keer alert en op de goede plek. Toen floot de goed leidende scheids deze uiterst sportieve wedstrijd af. Wederom 13 doelpunten, dus spektakel was het zeker, alleen jammergenoeg weer niet afgerond in ons voordeel.  In de kleedkamer moest iedereen even bijkomen , en er werd nog lang over deze uitslag gediscussieerd. Hier hadden we echt een gelijkspel verdiend gezien al onze aanvalspogingen.

Om mijn verdriet te verwerken en aan iets anders te denken heb ik zonet aantal overhemden gepast die ik via Bob heb kunnen regelen, en moet zeggen hij levert echt topkwaliteit.  Als bewijs stuur ik jullie een foto van de 2 overhemden die ik ga nemen, de andere 3 waren jammergenoeg te klein voor mij. Als iemand voor een goede prijs overhemden zoekt dan graag melden bij onze Bob.  Hij heeft ook nog aantal robot stofzuigers voor een scherpe prijs, is toch de toekomst dit. Je kan ze maar beter alvast in huis hebben want straks worden er geen normale stofzuigers meer gemaakt hoor.  Zag dat hij ook mooie standaards heeft voor een laptop in te zetten, je kan het zo gek niet verzinnen of hij heeft het. Soms zie ik dingen voorbijkomen die ik zelf niet ken.

Ik wil toch graag eindigen met een positieve noot, mijn zus is er eindelijk in geslaagd om de befaamde Poulet Roti-chips te kopen, ze heeft een vriendin opdracht gegeven om helemaal naar supermarkt  Auchan te rijden net over de grens in Frankrijk, en ze heeft gelijk 7 zakken mee laten nemen.  Zie bijgaand bewijs, zoals je kan zien zijn er aantal zakken op.  Zo lekker zijn ze. En dan een heerlijk Belgisch biertje erbij, wat wil een mens nog meer.
Dit wou ik toch nog even kwijt, want in een ander verslag was er nog mijn zoektocht naar deze chips. Nu hoeven jullie je geen zorgen meer te maken om mij.

Volgende week dus nog inhaalwedstrijd, thuis tegen HOV/DJSCR .