Ooggetuigeverslag ....

1 september 2019 12u00  Donk 4 – OSV 1  (Beker)
==========================================

Eerst en vooral hoop dat iedereen fijne vakantie heeft gehad en weer helemaal klaar is voor het nieuwe voetbalseizoen. Zelf ben ik blij dat de bal weer gaat rollen, duurde me allemaal veel te lang.

Zoals jullie misschien weten heb ik best wat stress altijd voor wedstrijden (zie eerdere verslagen) en dit jaar heb ik volgende gedaan. Vorig weekend ben ik lang weekend naar Mechelen geweest samen met mijn neef en nicht uit Belgie. Dit was dus een voorbereidingsweekend op de nieuwe competitie , even helemaal tot rust komen zodat mijn batterijen helemaal weer opgeladen zijn voor de 1e bekerwedstrijd.
Hoop hierdoor nu ook dit jaar wat minder WC papier nodig te hebben, want vorig seizoen liep dit aardig in de papieren. Wat heb ik zoals gedaan in de prachtige stad Mechelen, ja dat moet je maar op de bijgaande foto s bekijken, dan weet je genoeg denk ik.  Wil alleen nog wel kwijt dat centraal punt dit weekend Brouwerij Het Anker was (brouwen hier De Gouden Carolus/Maneblusser/Lucifer/etc)  . Voor bierliefhebbers is dit echt een aanrader.
Daarnaast ben ik vrijdagavond ook op bezoek geweest bij onze hoofdsponsor Van der Ham om mijn ogen te laten opmeten.  Heb ook gelijk nieuwe leesbril (leuk verpakt in originele verpakking) gekocht zodat ik mijn verslagen goed kan blijven schrijven en nalezen op spelfouten.  Ook heeft de vriendin van Marvin een mooie zonnebril gekocht bij Van der Ham, iedereen was laaiend enthousiast toen ze ons vandaag kwam aanmoedigen. Onze sponsor, die vandaag reserve aanvoerder was,  had ook nieuwe sokken, nieuwe ballen geregeld voor het team, waarvoor dank namens het team.
Heb er dus alles aan gedaan om er een goed seizoen van te maken, laat ons hopen met vele overwinningen uiteraard met het team.  Hebben bijna volledig zelfde team als vorig seizoen, dus dat is mooi .

Maar nu naar de wedstrijd van vandaag . Mochten voor de eerste bekerwedstrijd naar Gouda, tegenstander Donk 4. Een voor ons onbekende vereniging, dus konden moeilijk op voorhand inschatten hoe sterk dit team zou zijn. Had wel beetje research gedaan en vorig seizoen zijn ze 2e geeindigd in hun 4e klasse.  Ze hadden 3 kunstgrasvelden en we zaten in kleedkamer 10.   Vandaag hadden we 14 man, wat niet verkeerd is voor zo n eerste wedstrijd na lange pauze, konden we lekker doorwisselen.  Iedereen was keurig op tijd voor de eerste wedstrijd, eerste kwamen al om 11u aan.  Moet zeggen prachtige locatie dit sportcomplex, was een doodlopende straat aan het water. Ook zeer ruime en nette kleedkamers.

Toen de bal eindelijk weer ging rollen en eerste helft op gang werd gefloten was ik toen weer enorm nerveus en na 1 seconde was mijn eerste pass naar Richard veel te hard en niet goed.  Kreeg al gelijk de wind van voren, maar daarna gelukkig geen slechte passes meer gegeven.  Na 2 minuten was het al 1-0, Donk kreeg veel ruimte , schoot op doel en Dennis raakt de bal nog aan waardoor hij van richting veranderde voor mij, en was gelijk kansloos. (own goal nr 1)   We werden eerste helft overlopen door een goed combinerend Donk, er zaten aantal kale bro’s en die waren echt goed, alle ballen gingen naar hun en ze creerden gelijk kansen.  Na 15 min was er de 2-0, door een solo actie van eentje van hun middenvelders, die iedereen omspeelt en alleen op me af komt, en schiet bal perfekt langs me heen en de 2-0 was een feit. Wij konden weinig inbrengen eerste 30 minuten, hebben niet echt veel kansen gehad. Daarnaast was hun keeper zeer alert en kwam altijd tijdig uit om onze kansen onschadelijk te maken.  King kreeg een super kans maar schoot ver naast jammer genoeg.   Daarna kreeg King nog goede kans, maar hij moest eigenlijk bal laten gaan voor Karim die maar voor t inleggen had.  Donk bleef lekker combineren en creerde kans op kans, na 20 minuten was er een hard schot vanuit de tweede lijn maar die kon ik met mijn vuisten wegboksen.   Niet veel later kregen ze corner, welke goed genomen werd, maar gelukkig kon ik deze ook ver wegboksen en riep ik duidelijk keeper, dus kans weg.  Maar dit alles was maar uitstel van executie want met nog 10 minuten te gaan speelde 1 van hun spelers zich mooi vrij om aan te leggen en haalt snoeihard uit, ik raak hem nog aan met mijn vingertoppen maar jammer genoeg niet hard genoeg en de 3-0 was een feit.  De laatste minuten kregen ze nog goede kans, dmv kopbal maar deze keer koos ik goede hoek en kon in bal klemvast pakken.  Toen vond de zeer goed leidende scheids het welletjes en floot hij eerste helft af.  Hadden genoeg om te bespreken in de rust.

Er waren nog 45 minuten te spelen dus alles kon nog, maar dat we scherper uit de rust moesten komen dat was een feit.
Richard/Marvin en Shadi gingen even op de bank tweede helft voor Tim, Killi en Remy, en we begonnen 2e helft beter dan eerste helft.  We zaten meer op hun helft maar wederom niet echt grote kansen gecreeerd.  Donk deed het rustiger aan, had ook gewisseld , en stond uiteraard 3-0 voor.
Maar hun eerste kans in tweede helft, na 5 min ongeveer , was al gelijk weer raak. Ze kregen corner die ze perfekt hoog voorzetten, hun aanvoerder stond tussen 4 man van ons maar toch slaagde hij erin om snoeihard met het hoofd de bal door mijn benen binnen te koppen, was echt onhoudbaar, had hem alleen kunnen hebben als er grote elastieken rond mijn benen zouden hangen , die mijn benen dichthielden (tip van Marvin)  Kwam wel hard aan de 4-0.    Hierna bleven we goed combineren en aanvallen opzetten, het ging iets beter dan de eerste helft .  We werden ook beloond voor onze aanvallen, begon allemaal met een super interceptie van onze aanvoerder Dennis, die ging voor elke bal en kon er eentje ontfutselen dus en gaf een perfekt bal op Killi , en die scoorde beheerst de 4-1 , we stonden op het bord.   Dennis had hierna nog een goede kans, probeerde de keeper te lobben maar net iets te hoog jammer genoeg, was anders beauty van een goal geweest.

Maar na 20 minuten kregen ze weer kans en ja hoor de 5-1 was een feit , was eigenlijk weer een soort own goal, deze keer van Spoellie, die probeerde nog met een soort karate trap de bal weg te krijgen maar tevergeefs.   Toen was er nog 25 minuten te gaan, en niet veel later is er own goal nr 3.  Deze keer probeerde Tim er alles aan om bal weg te werken maar er komt een schot en via voet van Tim komt deze ook in ons doel, ik stond totaal op verkeerde been, ik viel richting schot , maar door de deviatie van Tim was ik kansloos, dus 6-1 .   Hierna kregen we nog aantal kansjes, maar of we schoten naast of keeper was alert.  Toen was er weer een goede aanval van Donk op links, eentje liep alleen op me af, maar koos het goede moment om laag te gaan en kon bal onschadelijk maken, zie foto. Richard stond net achter doel en had redding op de foto vastgelegd.  Niet veel later komt er weer schot vanuit 2e lijn, niemand ging op de bal en ik kon bal niet zien aankomen in mijn linkere hoek en de 7-1 stond op t bord . Maar nog gaven we het niet op en werden nogmaals beloond. Deze keer was het Killi die zich goed vrijspeelde op links en op goede moment de bal voorgaf op Karim, die mooi binnentikte.  Score 7-2 maar was maar 5 minuten te spelen hierna, dus kansloze missie.  Donk kreeg nog 3 goede kansen, eentje kon ik nog net in corner tikken, dan hadden ze nog kopbal op de deklat, en een vrije trap (de enige vrije trap van hun in deze wedstrijd) . Men nam deze zeer goed maar gelukkig voor ons belandde deze op de buitenkant paal.  5 minuten later floot scheids deze zeer sportieve wedstrijd af.  Ondanks de nederlaag hadden we ook 1 positief iets, we hebben het beter gedaan dan vorig jaar, doen verloren we de eerste bekerwedstrijd uit tegen het ook voor ons onbekende Alphen met 12-8.

Ondanks de nederlaag hadden we toch nog een zeer gezellige 3e helft, zie bijgaande foto.  Er was dus Jupiler van de tap, en ik was helemaal in mijn element zoals je kan begrijpen.  Was ook lekker weertje en Remy was morgen jarig, dus die deed eerste rondje trakteren.  Remy alvast gefeliciteerd morgen namens het team. Het ging er zeer gezellig aan toe maar jammer genoeg kan ik niet alles neerpennen want dan zou het verslag veel te lang worden. Killi zat op zijn spreekstoel, zie foto, en vertelde van alles over zijn zussen , verleden als profvoetballer bij Togo, etc.  Ook Remy has een mooi verhaal over Brussel , een dierentuin met een brouwerijtje , maar ik luisterde niet omdat Wolf ook aan t vertellen was. Ik kon me niet in 2 splitsen maar had het goedgemaakt en verhaal Remy helemaal afgeluisterd hoor.

We hebben volgende week geen beker game en over 2 weken spelen we onze laatste beker game thuis tegen Overmaas 2. Maar mathematisch zijn we al uitgeschakeld volgens mij, nu kunnen we ons volledig focussen op de competitie.